Запам’ятались назавжди: найяскравіші виступи України на Євробаченні: Джамала, Вірка Сердючка, Руслана та інші

Євробачення — це наймасштабніший щорічний пісенний конкурс. У ньому беруть участь в середньому більше сорока країн. Україна також не виключення. Сьогодні ми згадаємо виступи найяскравіших її представників.

Пісенний конкурс “Євробачення” відомий в усьому світі. Вперше він відбувся в далекому 1956 році і триває донині. Щороку виконавці країн Європейської мовної спілки мають змогу представити свою батьківщину на конкурсі, й зробити чималий прорив у пісенній кар’єрі. Україна вперше стала учасником “Євробачення” лише в 2003 році. Втім, є цікавий факт, пов’язаний із нашою участю в конкурсі: за двадцять років не було жодного разу, коли Україна не дійшла до фіналу. Винятками є лише 2015, 2019 та 2020 роки.

Однак, на це є свої причини: 2015 року через початок війни з боку росії Україна не мала змоги вкладати гроші в участь. 2019 року на Національному відборі перемогу здобула співачка Maruv, яка пізніше відмовилась підписувати договір із НСТУ. А от у 2020 році жодна країна не змогла взяти участь через пандемію коронавірусу. Ось так і виходить, що Україна щороку потрапляла у список фіналістів та зачіпала глядачів яскравими виступами. А тепер згадаємо найкращі з них.

Руслана “Дикі танці”

2004 рік, Україна лише вдруге бере участь в “Євробаченні”, й одразу здобуває перемогу. Це все завдяки співачці Руслані та її пісні, яка вже стала культовою, “Дикі танці”. Енергетика під час виступу змусила вессь зал встати з місць та підтанцьовувати. Крім того, окрім прекрасного вокалу співачки, чималої уваги заслуговує хореографія. Дівчина разом із танцівниками виконувала складні елементи, паралельно виконуючи пісню. За че вона отримала аж 280 балів.

Руслана на Євробаченні в 2004 році
Руслана на Євробаченні в 2004 році

Вірка Сердючка “Dancing lasha tumbai”

Ось цей виконавець поїхав представляти України із чималою фанбазою. Андрій Данилко в образі провідниці на ім’я Вірка Сердючка заполонив серця мільйонів українців. Власне, на цьому він не зупинився й пройшлов Національний відбір на конкурс “Євробачення”. Вірка Сердючка дійсно запалила зал настільки, що отримала 235 балів та зайняла друге місце.

Вірка Сердючка на Євробаченні в 2007 році
Вірка Сердючка на Євробаченні в 2007 році

Цікавий факт, що Андрія Данилка звинувачували в тому, що в тексті пісні є фраза “russia goodbye”. Втім, чоловік неодноразово запевняв, що співає “lasha tumbai”. Тепер же, після початку повномасштабного вторгнення, Вірка Сердючка на кожному концерті співає саме перший варіант – russia goodbye.

Джамала “1944”

Історію потрібно не просто знати, але й поширювати. Під час правління сталіна на території України відбувались масові репресії те депортації. Півострів Крим — не виняток. У 1944 році радянські військові розпочали депортацію кримських татар, з усіма можливими звірствами. Саме про ці жахливі події минулого розповіла у своїй пісні під назвою “1944” співачка кримськотатарського походження Джамала.

Джамала на Євробаченні в 2016 році
Джамала на Євробаченні в 2016 році

За свій чуттєвий виступ та прекрасний вокал, вона отримала 534 бали та перше місце на “Євробаченні”.

Go_A “Шум”

Українська народна музика заслуговує на окрему увагу. Останніми роками інтерес до української культури значно зріс. Чимало виконавців взяли за основу своєї творчості народні мотиви та композиції. Яскравим представником цього явища є група Go_A. До участі в “Євробаченні” вони випустили чимало пісень в етно-стилі, які заполонили серця мільйонів. Тож після того, як Go_A запалили серця українського слухача, вони перейшли до європейського.

Go_A на Євробаченні в 2021 році
Go_A на Євробаченні в 2021 році

Молоді виконавці змусили навіть інших учасників конкурсу підспівувати. Крім того, вони неабияк ознайомили їх з українською культурою. Попри те, що Go_A отримали 364 бали та зайняли 5 місце, вони стали ледь не найбільш обговорюваною музичною групою на “Євробаченні” того року.

Схожі статті

57-річна Ольга Сумська публічно звернулася до 75-річної Алли Пугачової: таке міг бачити тільки Галкін

Відомій співачці Аллі Пугачовій виповнилось 75 років та вона отримала безліч привітань від зірок, зокрема від української акторки Ольги Сумської: як це було?

Дмитро Коляденко розкрив таємницю про взаємини з Іриною Білик: “цього” у зірок немає вже давно

Знаменитий український телеведучий те що в мене Дмитро Коляденко дав ексклюзивний коментар на рахунок стосунків з Іриною Білик, вразивши правдою про деталі.