13-річна українська співачка поставила на місце увесь італійський фестиваль: “росія не може брати участь”

Юна українська виконавиця Софія Самолюк мала виступати на італійському фестивалі, але в останній момент замінила виступ промовою, в якій пояснила свою відмову співати.

Більше року українські спортсмени, музиканти та конкурсанти у різних видах діяльності зіштовхуються з однією і тією самою проблемою: організатори не вважають за потрібне відстороняти від участі конкурсантів з російської федерації, пояснюючи дану позицію їх непричасністю до політичних подій.

Найгучнішим подібним скандалом був конкурс краси, на якому виступали і представниця України, і представниця росії.

Софія Самолюк відмовилася виступати з росіянами на Sanremo Junior

Софія Самолюк відмовилася виступати з росіянами на Sanremo Junior

Дані ситуації розв’язуються по-різному: деякі українці відмовляються виходити разом з росіянами, деякі терплять заради того, аби прославити свою батьківщину, інші відкрито вимагають, щоб росіян відсторонили. Однак, тринадцятирічна виконавиця Софія Самолюк змогла переплюнути усіх, адже поставила на місце італійських організаторів після ігноруванням ними її прохання.

Софія вийшла на сцену з промовою, в якій пояснила свою відмову співати та брати участь у фестивалі. Можна сказати, що цей вчинок став справжнім прикладом того, як заявити про себе, відстояти свої права, змусити себе почути і вийти з ситуації з гідністю. Про реакцію інших конкурсантів Самолюк розповіла вже у студії “Сніданок з 1+1”, і зізналася, що більшість її підтримала.

Зокрема, Софія розповіла, що до останнього робила вигляд, що збирається заспівати, брала участь в усіх репетиціях та не видавала своїх намірів. А листочок з промовою взагалі сховала в рукаві.

“Після розмови з організаторами, які зовсім не хотіли нічого слухати… Коли ми підійшли і сказали, що не має так бути. Не може росія брати участь у світовому фестивалі. Нам сказали, що діти тут ні до чого, музика ні до чого, просто йдіть та не заважайте. Я хвилювалася, щоб у мене не забрали мою промову. Я навіть думала, що в мене можуть вимкнути мікрофон”, – розповіла Софія.

Дівчина ділиться своїми надіями, що наступного разу організатори будуть прислухатися та не стануть запрошувати на фестиваль учасників-росіян, поки триває війна.

Схожі статті

МастерШеф 13 сезон 13 випуск від 04.05.2024: хто назавжди покинув шоу – “Спочатку вона мені подобалася”

Хто покинув "МастерШеф-13" вже відомо. Щоб дізнатися, хто з учасників не впорався з викликом у цьому випуску та за рішенням суддів вилетів із шоу, ознайомтеся з нашим матеріалом.

“Я тебе попереджала”. Слава Камінська не стримала емоцій та зробила публічне звернення: Сміюха знову вивела?

Знаменита українська співачка Слава Камінська зробила публічне звернення в соціальній мережі, яке збентежило багатьох підписників. Що відбувається?

“Мені настільки погано, що не можу стояти”: вагітна Джамала розповіла, чому не жила разом зі своїми дітьми

Знаменита українська співачка Джамала вразила зізнанням про те, що тривалий час не жила разом зі своїми дітьми. Кому артистка віддала дітей і як переживає вагітність?

“Є бажання”: 22-річна Анна Трінчер розповіла про нові стосунки після розлучення з Олександром Волошиним

Популярна акторка та виконавиця Анна Трінчер зізналася, як складалося її особисте життя за останні пів року. Похвалитися нічим, проте про досвід розповісти не зайве.

Потап заговорив про свої почуття до Насті Каменських у її день народження: про кохання навіть і не йдеться

Знаменитий український продюсер та репер Потап публічно привітав дружину з днем народження та заговорив про свої почуття до неї. Детальніше в нашому матеріалі.

“Ця дівчиночка, ця жіночка”: Аліна Гросу вперше розповіла про коханку свого обранця та знайомство з нею

Останні декілька років Аліна Гросу була не надто відвертою на рахунок своїх особистих стосунків з чоловіками, і на це було безліч причин. Однак, нещодавно вона розповіла, як дізналася про коханку.