Обдурили глядачів по всьому світу: ким насправді був харизматичний Сюмбюль-ага з “Величного століття”

Найхаризматичнішим персонажем турецького серіалу "Величне століття" безсумнівно був запальний та активний Сюмбюль-ага. То чому ж історики говорили про те, що такого персонажу в реальності не існувало?

Сюмбюль-ага — персонаж, за яким глядачі спостерігали з найпершої серії серіалу “Величне століття” і до останньої. Саме його очима фанати проєкту побачили, як змінився гарем за роки управління ним Роксолани. Пізніше з’являлася інформація, що актор, який виконував роль управляючого гаремом був взятий у серіал найпершим, а також не проходив кастинг.

На основі даної інформації пізніше пліткували, що взагалі увесь сценарій був написаний під даного героя, адже він безперечно мав користуватися популярністю серед глядачів і звернути увагу до проєкту одразу, що у турецькому кінематографі дуже важливо: неуспішні серіали закривають вже через декілька серій, опираючись на рейтинги.

Історики розповіли, ким насправді був Сюмбюль-ага

Турецька Роксолана Мер'єм Узерлі знімається для російського глянцю
Історики розповіли, ким насправді був Сюмбюль-ага

Такі плітки мали ще одне підгрунтя: хоча у шоу використовували реальних історичних особистостей, що жили за часів правління Османською імперією Сулейманом, Сюмбюля-аги не існувало. Але він не є вигаданим персонажем. Історично склалося, що харизматичний управляючий жив в абсолютно іншому столітті, незабаром після смерті султана Сулеймана. Сюмбюль-ага є у записах XVII століття. Там сказано, що він служив у гаремі Ібрагіма Божевільного.

Ібрагім Божевільний був сином Ахмеда I та Кесем-султан. Більшу частину життя він провів у в’язниці, де підозрілість і постійне очікування небезпеки пошкодили його свідомість. Ставши султаном, він примудрився настроїти проти себе багатьох наближених і навіть власну матір і помер під час перевороту в 32 роки. Таким чином, пристрасті при дворі, де служив справжній Сюмбюль, вирували теж неабиякі.

Варто відмітити, що для актора який зіграв агу цей проєкт був найбільшим на той момент. Але він відкрив йому двері до інших серіалів, адже після даного досвіду чоловік неодноразово з’являвся у крутих та тривалих шоу.

До речі, не дивлячись на плітки про конфлікти між акторами на знімальному майданчику, більшість з них залишилася у прекрасних стосунках, і ще неодноразово тішила фанатів різноманітними відео та роликами з закулісся.

Схожі статті

Танцювала балет і стала домогосподаркою: чим не догодила перша дружина Юрія Горбунова, що пішов до Осадчої

Продюсер Юрій Горбунов рідко розповідає про свою колишню родину - дружину, яка була старша на 10 років і приймальню дочки, але якщо запитають, то обов'язково відповідає.

“Ніхто не бачив цього”: Євген Клопотенко зізнався, що порушив правила проєкту “МастерШеф” задля перемоги

Відомий кухар Євген Клопотенко зізнався, на що йому довелося піти заради перемоги у 5 сезоні наймасштабнішого кулінарного проєкту "МастерШеф".

Не все так ідеально: як виглядає волосся Кароль насправді – без перуки та професійної допомоги стилістів

Співачка Тіна Кароль на публіці завжди намагається виглядати ідеально. У цьому їй допомагають стилісти та візажисти. А як виглядає зірка, коли професіоналів поряд немає?

Наталія Могилевська “ненароком” показала свою розкішну автівку: джип ціною в нову квартирку (ФОТО)

Співачка Наталія Могилевська похвалилася своєю елітною дорогою машиною, яка за останній рік об'їздила тисячі кілометрів бездоріжжям - горами та путівцями.

Це ще не межа: мама Дана Балана вразила новими “талантами” і виглядом. Їй 66 років, а як дівчинка-підліток

Мама молдавського співака Дана Балана, якій виповнилося 66 років, вразила своєю фізичною формою і не лише. Чим цього разу здивувала неперевершена Людмила Балан.

Мармурова підлога, мармурові стільці і браві красені позаду: Ольга Сумська показала, як живе у розкошах

Популярна українська актриса Ольга Сумська вирішила оновити інтер'єр своєї квартири, де мешкає з чоловіком Віталієм Борисюком та молодшою дочкою Ганною. Що з цього вийшло.