Борщ та бограч замість тушонки: Євген Клопотенко презентував нову розробку — підійде для дороги і волонтерства

Більше ніж за десять років в ефірі, проєкт "МастерШеф" став прекрасним майданчиком для молодих кулінарів-аматорів. Чимало з учасників шоу після зйомок продовжили активно розвиватись та створювати власні бренди та відкривати ресторани.

Перші сезони кулінарного проєкту “МастерШеф” запам’ятались глядачам чи не найбільше. Попри те, що на той момент шоу тільки почало існувати, рівень знань та підготовки для участі був колосальним. Дехто з аматорів лише спробував себе в гастросфері і зрозумів, що це не його. Втім, є й ті, кого змотивував “МастерШеф” на подальшу роботу та розвиток. Ці кухарі сформували навколо себе чимало фанатську базу й зробили своє ім’я відомим. Одним із таких учасників став Євген Клопотенко. Хлопець взяв участь в проекті в 5 сезоні й завдяки копіткій праці здобув перемогу.

Згодом він поїхав на навчання у французьку кулінарну школу ” Le Cordon Bleu”. Однак, після цього ім’я Клопотенка не зникло з медіапротору. Навпаки, він почав активно займатись реформуванням усталеної системи харчування в українських навчальних закладах. Євген власноруч розробив та запровадив смачне та корисне меню для учнів, що кардинально відрізняється від радянських застарілих страв.

Крім того, кулінар займається рестораторством. Він став співзасновником ресторану “Сто років тому” та бістро “Інші”. Прикметно, що в бістро існує безкоштовне меню, яким можуть скористатись ті, хто не може оплатити свій обід.

Днями Євген порадував підписників новою розробкою. Разом з Інною Поперешнюк він створив обіди тривалого зберігання, які стануть альтернативою звичній нам тушонці. Асортимент страв просто вражає: борщ, бограч, куліш та шпундра. За словами розробників, ці страви станоть порятунком як для українських захисників, так і цивільних людей, які мають вирушити у довгу дорогу. В коментарях прихильники Клопотенка прийняли цю ідею на ура. Чимало з них вже готові замовити страви на пробу.

Схожі статті

Уникаємо психологічних проблем: Дмитро Карпачов назвав 3 казки, які не варто читати дітям та пояснив чому

Казки відкривають дітям усесвіт, де можливі всілякі пригоди та чудеса. Проте, виявляється, книжки, що ми читаємо дітлахам, потрібно ретельно обирати.

Екс-чоловік Лорак Мурат Налчаджиоглу офіційно розлучився: як відреагувала на це колишня дружина Лілія Реус

10 місяців тривав офіційний шлюб турецького бізнесмена Мурата Налчаджиоглу та візажистки Лілії Реус. Фактично пара розлучилася через 5 місяців після весілля.

Артист чи удавальник? Чому Артема Пивоварова звинувачують у кривляннях та як він перепрошував у хейтерів

32-річного виконавця здавалося обожнює вся країна. Проте, навіть у цього талановитого чоловіка є хейтери, що буквально переслідують артиста.

Євген Кошовий розсекретив, ким хоче стати його 16-річна дочка і оцінив її амбіції: “Стадіон, то стадіон”

Знаменитий український комік Євген Кошовий висловився на рахунок майбутнього своєї дочки та розповів, ким вона збирається стати у майбутньому.

Колеги ненавиділи Узерлі сильніше, ніж Хюррем Султан в гаремі у “Величному столітті”: все через один вчинок

Найпопулярнішим турецьким серіалом можна по праву вважати багатосерійну драму "Величне століття", яка розтягнулася на велику кількість сезонів та подарувала світу нову Роксолану.

Даша Астаф’єва приховує, що вийшла заміж за молодого багатія: обранець на 10 років молодший – блогер

Скандальний блогер Богдан Беспалов заявив, що одна із найкрасивіших жінок в українському шоубізі Даша Астаф'єва таємно вийшла заміж. Що відомо про її обранця та перша реакція знаменитості.