Коли фінал Євробачення 2023 року та хто переможе: відомі імена учасників, які пройшли другий півфінал

Найпопулярніший пісенний конкурс Євробачення 2023 вже добігає кінця і незабаром увесь світ дізнається імена учасників, які переможуть. Цього року виступи особливо видовищні.

Так як Україна перемогла у Євробаченні минулого року, на її плечі лягла організація цьогорічного конкурсу. Однак, українці не змогли прийняти європейців у себе вдома, а тому концерт влаштували у Ліверпулі. Великобританія гостинно надала свою концертну залу для проведення конкурсу, а Суспільне взяло в свої руки сам концерт.

Коли фінал Євробачення 2023 року

Найяскравіші виступи Україні на пісенному конкурсі Євробачення
Коли фінал Євробачення 2023 року

Позаду перший напівфінал та другий напівфінал. Фінал вже має відбутися ввечері 13 травня. Саме в цей день увесь світ наблизиться до розгадки, хто ж стане переможцем конкурсу. Трансляція розпочнеться о 22:00.

Хто переможе на Євробаченні?

Звісно, результат конкурсу поки що невідомий. Однак, букмекери слідкують за реакцією аудиторії, суддів і можуть зробити прогноз. До речі, він також постійно змінюється.

За прогнозами букмекерів, на даний момент ймовірним переможцем конкурсу могла б стати представниця Швеції – співачка Loreen із треком Tattoo (70,92%).

Де проходить фінал Євробачення?

Фінал Євробачення відбудеться у прекрасному місті Ліверпулі, яке гостинно прийняло учасників та глядачів.

Хто пройшов у фінал Євробачення?

Фінал Євробачення 2023
  • Албанія – Albina & Familja Kelmendi
  • Кіпр – Andrew Lambrou
  • Естонія – Alika
  • Бельгія – Gustaph
  • Австрія – Teya & Salena
  • Литва – Monika Linkyte
  • Польща – Blanka
  • Австралія – ​​Voyager
  • Вірменія – Brunette
  • Словенія – Joker Out

Примітно, що цього року конкурсанти абсолютно проігнорували вимогу Євробачення щодо відсутності політики у текстах пісень та самих номерах. Як мінімум, два музичних гурти відкрито виразили засудження російської агресії прямо у текстах своїх композицій.

Тим не менш, організатори конкурсу не дискваліфікували музикантів за проголошення своєї позиції вголос.

Нагадуємо, що колись однією з цілей пісенного конкурсу було об’єднати країни Європи після Другої Світової війни. Зразком для проведення такого заходу став конкурс італійської пісні у Сан-Ремо. З тих пір багато, що змінилося, але захід є найстаршим серед музичних конкурсів світу.

Схожі статті

57-річна Ольга Сумська публічно звернулася до 75-річної Алли Пугачової: таке міг бачити тільки Галкін

Відомій співачці Аллі Пугачовій виповнилось 75 років та вона отримала безліч привітань від зірок, зокрема від української акторки Ольги Сумської: як це було?

Дмитро Коляденко розкрив таємницю про взаємини з Іриною Білик: “цього” у зірок немає вже давно

Знаменитий український телеведучий те що в мене Дмитро Коляденко дав ексклюзивний коментар на рахунок стосунків з Іриною Білик, вразивши правдою про деталі.

Імпозантний театрал з каштановими кучерями: як виглядає пасинок Наталії Сумської Георгій Хостікоєв

Син легендарного українського актора театру та кіно Анатолія Хостікоєва, зрідка з'являється в публічному просторі. Однак днями Георгій Хостікоєв опублікував нову світлину у свій особистий фотоблог.