Леся Українка зазвучала вустами Кетрін Денев на каннському фестивалі: код українців відтворюють всюди

Каннський кінофестиваль – це щорічна подія, яка відбувається у Франції, в місті Канни, звідси й пішла така назва. У 2023 році відбувається вже 76-й фестиваль, уявити тільки. Але саме він став особливим.

Загалом сенс кінофестивалю полягає у перегляді та нагороді найкращих фільмів за останній рік. Щороку там збирається велика кількість всесвітньо відомих акторів, режисерів та продюсерів. Щороку ця подія є визначальною у світі кіно й може відкрити для молодих творців новий світ.

Варто зазначити, що на цей фестиваль нарешті завітав Джонні Депп. Адже під час свого гучного розлучення видатного актора викреслили зі світового кіно, але правда таки перемогла й саме тому Джонні були раді бачити всі колеги, режисери, продюсери, організатори, та звісно, гості, які завітали аби доторкнутися до історії.

Кетрін Денев

Але найголовнішою подією цього року став далеко не Джонні, а французька акторка та співачка Кетрін Денев, яка своїм виступом просто розчулила весь світ, а особливо українців. Річ в тому, що спочатку жінка з’явилась у сорочці, на яку причепила брошку у вигляді українського прапора. А це вже невимовна підтримка нашого народу. Хоча Кетрін жодного разу не коментувала своє ставлення до війни в Україні, відомо, що вона підтримує нас і бажає нам свободи та перемоги.

“Я дуже добре усвідомлюю, як і багато людей, чому я одягла прапор на прес-конференцію. Однак я не хочу висловлюватися, тому що все стає гіршим і гіршим. Мій розум і мій дух з ними щодня, але я не робитиму жодних заяв” – це все, що сказала Кетрін.

Але найголовнішою подією стало те, що Денев прочитала легендарний вірш української видатної поетеси Лесі Українки. Вірш “Надія” Кетрін вивчила на пам’ять і просто на сцені прочитала його французькою мовою.

В цей момент зал каннського фестивалю завмер від захвату та від вдячності. Адже це відбулося під час офіційної церемонії. Така підтримка дуже цінна для нас, адже це чує весь світ і у кожного є можливість зрозуміти почуття кожного з нас.

Схожі статті

Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко годує українських школярів: “Забрав в наших дітей цукор і сіль”

Навколо нового меню для українських школярів точаться запеклі баталії. Одні підтримують новаторство, інші категорично проти. Хто правий, перевіряла Марічка Падалко.

Олександр Пономарьов повідомив про поповнення в сім’ї розповів про свої емоції: “Я її показую вперше”

Співак Олександр Пономарьов дав онлайн-інтерв'ю, де вперше показав шанувальникам свого малюка, який лиш нещодавно з'явився у нього. Артист не стримував емоцій в ефірі.

Вікторія Маремуха, Євген Клопотенко та Леся Нікітюк: чому все більше зірок обирають вільні стосунки?

Модель класичної родини обирають більшість сімей. Проте, є виключення. Деякі українські зірки обрали для себе вільні стосунки, але чому вони зробили такий вибір?