Головний ляп у “Величному столітті” зіпсував весь серіал: стосується не Хюррем, а султана Сулеймана

Безперечно, серіал про Роксолану, більш відому по всьому світу як Хюррем Султан вважається досі найпопулярнішим турецьким шоу. Втім, в ньому було допущено доволі багато помилок.

Серіал “Величне століття” став одним із найбільш обговорюваних проєктів турецького телебачення у світі. Неймовірні локації, які здебільшого включали приміщення палацу Топкапи, босфорські пейзажі, фантастичної краси костюми та прикраси, а також серйозна робота стилістів — усе це вплинуло на любов аудиторії до серіалу. Але до нього також була велика кількість питань, адже історія будувалася на біографії реальних історичних особистостей.

Що не так з серіалом “Величне століття”?

Кадр з серіалу Величне століття
Що не так з серіалом Величне століття. У кадрі Халіт Ергенч в ролі султана Сулеймана та Мерʼєм Узерлі у ролі Хюррем Султан

Мільйони шанувальників сперечалися про достовірність прохкту, а деякі звинувачували творців у тому, що вони зганьбили образ Османської імперії та її правителя Сулеймана Великого. При цьому справжні нащадки султана виявилися іншою думкою про шоу.

За словами Османа Селахаддіна Османоглу, прямого спадкоємця правителя, він не вважає “Величне століття” по-справжньому історичним шоу. І лише одна деталь доводить, наскільки проєкт далекий від реальності.

За сюжетом Сулейман постійно проводить час на війнах та в палаці, переміщаючись за лічені дні з одного місця до іншого. Але насправді він ніколи б не зміг так зробити. Засобом пересування імператора був його кінь, тому тисячі кілометрів він проводив у сідлі, а шлях міг займати бцльше кількох місяців.

Виходячи з цього, Осман упевнений, що до шоу не можна ставитись серйозно. Це лише захоплююча казка про життя його родича, яка зовсім не схожа на реальність.

Кохані дружини султана Сулеймана
Що не так з серіалом Величне століття

Варто відмітити, що експерти звертали свою увагу і на інші деталі. Наприклад, їх турбувало, що костюми, в яких постає жіночий султанат занадто відкриті, хоча насправді їхні сукні прикривали навіть шию. Так само з недовірою історики поставилися до комунікації героїнь з представниками чоловічої статі.

Однак, був простір і для ляпів чисто знімального характеру. Наприклад, час від часу у кадрі з’являлися розетки, яких на той час точно не могло бути.

Схожі статті

Не гірші за оригінал: як виглядають двійники Винника, Соломії Вітвіцької, Дантеса та ще 2 українських зірок

Зовнішня схожість цих українських та зарубіжних знаменитостей вражає. ТОП-5 двійників, які з першого погляду не відрізниш - Даетес, Винник, Вітвіцька, Фролова, Воржева та їхні голлівудські близнюки.

Хостікоєв віддав перевагу не Сумській, а іншій: кому подарував серце актор, перш ніж усвідомити, що упустив

Історія кохання Анатолія Хостікоєва та Наталії Сумської розпочалася доволі дивним чином, адже спочатку актор надав перевагу абсолютно іншій жінці, а свої почуття усвідомив пізніше.

Забрала фату Могилевської і вийшла заміж за кохання всього її життя: як виглядає дружина екс-обранця зірки?

20 років тому Наталія Могилевська розповіла світу про своє велике кохання. Але вже незабаром це кохання дісталося інший, яка вийшла заміж за колишнього зірки.

Камалія може зробити велику помилку: відомий блогер розкрив неприємні подробиці життя найбагатшої співачки

Відомий український блогер Богдан Беспалов, на тлі новин про весілля Камалії, звернувся до співачки із закликом не робити помилок. А доки він записував ролик, артистка покинула країну.

Тихесенько видалився із соцмереж і втік із України: де зараз перебуває багатодітний Андрій Доманський?

Вже 2 роки Андрій Доманський не виходить на зв'язок. Журналісти довго з'ясовували, куди він подівся, поки сам телеведучий видалився з мереж та втік з України.

Альона Омаргалієва розповіла про третю невдалу вагітність від Тамерлана і назвала причину: “Він не в грі”

Знаменита українська співачка Альона Омаргаієва вперше розповіла про третю невдалу вагітність та зізналася, що стало причиною її втрати. Деталі в статті.