Рідкісні українські імена

Ім'я людини – провідник у життя. Часто говорять, що доля залежить від імені.

Які ж імена найчастіше обирають українці? Найчастіше у свідоцтві про народження дітей вказують стандандартні західно-європейські імена: Домініка, Ангеліна, Кароліна, Кіра, Адріана, Ванесса, Сімона, Емма, Ельза, Даяна, Заріна, Анабель, Аріна, Евеліна, Ельвіра, Васавія, Дженіфер, Сандра, Рената, Стелла, Шорена, Прісцилла, Фіона, Мартін, Артур, Едуард, Емір і т. д.

Найчастіше незвичайні запозичені імена обирають для дівчаток, а для хлопців – суто українські імена. Хоча останнім часом тенденції змінюються і на перший план виходять українські імена Світлана, Ольга. Марія, Владислава, Святослава, Софія, Анастасія, Устина, Уляна, Зоряна, Дзвенислава та інші. Щоправда навіть суто українських імен трапляються досить дивні і незвичні для сучасної людини старовинні імена як, наприклад, Пелагея, Павлина, Одарка, Мотря, Глафіра, Гликерія, Федора, Февронія, Серафима, Килина, Соломія, Єва, Феонілла,Агафія, Аглая.

Примітно, що хлопчачі суто українські імена ніколи не виходили з моди, а хлопців рідко називали запозиченими іменами.

Незвичні звичні імена
Незвичні звичні імена

Якщо запозичені і відверто дивні імена для своїх дітей обирають найчастіше жителі столиці, то українці Західної України тяжіють до виключно українських імен як Анастасія, Христина, Марія, Ольга, Анна, Соломія, Злата, Юлка, Янка. Що ж до хлоп’ячих імен, то переважають Павло, Олег, Олександр, Дмитро, Арсен, Святослав, Ярослав, Богдан, Юрій, Артем, Назар.

Проте і тут трапляються винятки і діти отримують імена, яким можуть позаздрити навіть мешканці столиці Россана, Сауле, Анісія, Єремія, Аделіна, Амеліта, Петротеола, Суламіда, Егері, Аполлінарія, Саміра, Іуліана, Ніколіна.

З хлоп’ячими іменами простіше. Серед рідкісних переважають Юліан, Лук’ян, Северин, Устим, Лев, Натан, Мілан, Джонатан, Натанієль, Каїн, Еміліо, Єлисей, Теодор Герман, Юзуф, Ждан, Каїн, Крістіан. Але навіть ці незвичні і дещо дивні імена не йдуть в жодне порівняння з наведеним вище списком жіночих імен.

Звісно, таке тяжіння до дуже вже незвичних імен можна пояснити більшою наближеністю Західної України до Європи, де такі імена звичні і, навіть, вважаються нудними.

Схожі статті

Британка понад 2 тисяч разів зателефонувала до екстрених служб: що сталося і чим закінчилася ця історія

Іноді люди зловживають своїми можливостями. Зазвичай, це більш властиво для осіб, які мають владу - депутатів чи олігархів. Проте, дивні випадки трапляються не тільки з ними.

Зустрілися після 13 років розлуки: жінка побачила відео з безхатьком та впізнала у ньому свого брата

Іноді долю можуть вирішити декілька секунд. Випадкова зустріч чи збіг непередбачуваних обставин. Але цього разу вирішальним у долі родини став TikTok.

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Чим жила найстарша жінка в історії: їздила на велосипеді до 100 років та бачила будівництво Ейфелевої вежі

Жінка з Франції прожила не тільки довге, а й дуже цікаве життя. Чим займалася, чим захоплювалася та багато іншого читайте у матеріалі порталу Сенсація.

Важить всього 10 кілограмів, а зріст менше метра: як склалося життя найнижчої жінки світу Джіоті Амге?

Одне можна сказати напевно, з її здатністю робити все з сонячним оптимізмом і незламною рішучістю, ніхто не повинен сумніватися в її амбіціях.

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?