Робота у Польщі: польські підприємці поскаржилися, що їм не вистачає українських заробітчан

Польські роботодавці скаржаться на гострий дефіцит українських заробітчан. Робочих рук катастрофічно не вистачає у двох сферах.

Як повідомляє інтернет-видання finance.ua з посиланням на центр аналітики міжнародної компанії з працевлаштування Gremi Personal, підприємці Польщі відчувають нестачу сезонних найманих працівників з України. Найбільшого дефіциту зазнають готельно-ресторанний бізнес та сільськогосподарські підприємства.

У поляків сезон збору ягід (полуниці, лохини) настає зазвичай наприкінці травня, але наразі працівників для цього не вистачає. У цьому році фермери як ніколи стурбовані, що більша частина їх врожаю просто зіпсується, бо залишиться незібраною на полях.

Збір полуниці
Сезонний збір полуниці

Така ж проблема спостерігається у власників ресторанів, кафе та готелей. Роботодавцям з цієї галузі бракує бажаючих кандидатів на працевлаштування барменами, покоївками, кухарями, офіціантами та баристами.

При цьому наголошується, що пандемія не вплинула на загальну кількість робочих місць для українців, однак в перерахованих галузях проблема браку робочої сили залишається не віришеною.

Офіціант
Офіціантів в Польщі теж не вистачає

В Gremi Personal кажуть, що з настанням піку сезону фермери з Польщі потребують щороку близько ста тисяч сезонних працівників, більшість з яких зазвичай приїжджають з України.

Що стосується поляків, то вони здебільшого їдуть на сезонні заробітки до Німеччини, Нідерландів та скандинавських країн, де платять більше, ніж вдома. Для українців же ці трудові ринки недоступні через карантинні обмеження, тому місцеві роботодавці чекають на заробітчан з розпростертими обіймами.

Схожі статті

У короля Великобританії Чарльза III діагностували рак: подробиці з Букінгемського палацу

Декілька годин тому Букінгемський палац шокував заявою про стан здоров'я Монарха. У 75-річного короля Великобританії Чарльза ІІІ діагностували рак. Чому вирішили розкрити діагноз Монарха?

Скільки коштує хліб в різних країнах: по 25 гривень в Україні, по 6 доларів в Америці та по 5 злотих в Польщі

Хліб – завжди був головною стравою всюди, по всьому світу. Не дарма кажуть, "Хліб – усьому голова". І це дійсно так, бо це універсальний продукт, який можна їсти з будь-чим і залишитися ситим надовго.

Як навчалися діти під час Другої світової війни та якою була українська школа: спогади дітей війни

Часи Другої світової війни були складними для всього радянського простору, адже загарбники не шкодували нікого. Це було справжнє випробування для багатьох народів

Аліна Кабаєва знову вагітна, але батько поповненню не радий: що відомо про таємних дітей російського диктатора

За повідомленнями британських ЗМІ, російська гімнастка Аліна Кабаєва, якій приписують любовні стосунки з президентом рф путіним, знову вагітна.

Матір Гаррі Поттера Джоан Роулінг відповіла путіну, який намагався її “підкупити”: назвала президента росії вбивцею

Всесвітньо відома авторка серії романів "Harry Potter" Джоан Роулінг публічно відповіла Володимиру путіну та звинуватила його в убивствах.

Можливо не помер: новину про смерть Володимира Жириновського спростували, але шансів на одужання мало

Новина про смерть Володимира Жириновського виявилася вельми суперечливою. Деякі російські політики стверджують, що насправді лідер ЛДПР не помер.