Погода в Україні: коли закінчиться аномальна спека 2021. Синоптики мають невтішний прогноз

Літов Україні цього року дуже мінливе: то зливи, то аномальна спека. Розбираємося, коли стовпчик термометра опуститься.

Червень почався затяжними зливами. Заливало зокрема південь України. У Криму взагалі стихія зруйнувала Ялту та Керч. За одну лише ніч випало 2 норми місячних опадів і дві гірські річки вийшли з берегів, пошкодивши інфраструктуру.

Ялту та Керч затопило

Та прохолодну погоду змінила аномальна спека. Цього року від сонця потерпає столиця. Вже майже тиждень стовпчик термометра тримається близько 30-33 градусів за Цельсієм.

Майже на всій території із 21 до 27 червня українців очікують надзвичайно жаркі дні. Температура повітря, за прогнозами синоптиків, прогріється до +35 градусів.

Синоптик Наталка Діденко повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці, що найсильніша спека буде спостерігатися на півночі України.

Найсильніша спека спостерігається на Півночі України: до +36, +37 градусів!!Дані на 15 годину з сайту УкрГМЦ

Опубликовано Наталкой Діденко Четверг, 24 июня 2021 г.

Така ситуація з аномальною спекою спостерігається і по всій Південній Європі. Щоправда, за словами синоптика, з заходу може прийти до нас невелике похолодання.

П'ятниця в Україні знову буде спекотною.Тому тут особливих новин нема.Протягом дня +30+36 градусів. Карта.На…

Опубликовано Наталкой Діденко Четверг, 24 июня 2021 г.

“Дощі в п’ятницю якісь суттєві – навряд, лише у південній частині та на Заході є шанси локальних коротких опадів.
Проте вже пізнього вечора 25-го червня у західних областях може полити і погриміти серйозніше – підійде із заходу Європи атмосферний фронт”, – повідомляє синоптик.

Ці дні вважають особливо небезпечними у плані пожежної ситуації. Саме тому рятувальники закликають особливо обережно поводитися з вогнем. Навіть недопалок, який кинули у суху траву може викликати серйозну загрозу: висока атмосферна температура, пориви гарячого вітру легко роздмухають з маленького тліючого вуглика велике вогнище.

Схожі статті

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.