Маршрути вихідного дня: куди поїхати на week-end

Карантин – не привід сидіти вдома і киснути. Краще присвятит час закритих кордонів дослідженню України.

Ми пропонуємо підбірку міст, куди можна поїхати на вихідні або свята.

Перше місто, яке варто відвідати –Чернівці. Місто має давню історію, а всі будівлі у ньому мають як мінімум 600-літню історію. Саме місто, невелике і затишне, добре підійде для відпочинку від галасливих мегаполісів. Однією з найвідоміших будівель міста вважається університет ім. Юрія Федьковича, який порівнюють з європейськими університетами і чарівним Хогворстом. Насправді цей навчальний заклад був колись резиденцією митрополита Євгена Гакмана.

Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича

Окрім навчального закладу місто вражає своїми затишними вуличками, на яких розташувалися не менш затишні кав’ярні та магазинчики. Головною вулицею і серцем Чернівців є вулиця О. Кобилянської. Розповідають, що цю вулицю підмітали трояндами і забороняли ступати на неї у брудному взутті. Пройшовши вулицею Кобилянською, можна потрапити на Вірменську, а з неї – на Руську, де знаходяться Руська і П’яна церкви.

Ще однією цікавинкою міста є будинок-корабель. Його назвали так за формою, яка нагадує корабель і через розташовану там корчму, яка так і називалася «Під золотим кораблем».

Наступним містом, яке варто відвідати на вихідних – Кам’янець-Подільський. Місто  відоме фортецею і фестивалем повітряних куль. Фортеця пройшла всі епохи становлення України і зберегла первозданний вигляд. Крім того, це один з небагатьох оглядових майданчиків, де можна помилуватися пейзажами. А от щоб побачити інший Кам’янець, потрібно знати ще кілька оглядових майданчиків. Перший з них розташований на вул. Пушкінській і про нього знають лише місцеві. Але саме з нього відкривається повна панорама міста і можна побачити те, чого туристи, ходячи популярними місцями, не бачать. Другий маловідомий оглядовий майданчик розташований на вул. Вутиша і називається Польські Фільварки. Щоб потрапити на нього потрібно пройти повз Польську браму, перейти через річку Смотрич і піднятися Польськофільварськими сходами. З цього майданчика можна побачити Верхню та Нижню польську браму, а також «католдицький фасад міста». Ще містом можна помилуватися з Новоплавнівського мосту, що з’єднує Нове і Старе місто. Місце досить популярне серед містян та гостей Кам’янця. Найвідомішим оглядовим майданчиком міста є Замковий міст, що веде до фортеці. Це далеко не всі оглядові майданчики міста, але одні з найцікавіших.

Замковий міст у Кам'янці-Подільському
Замковий міст у Кам’янці-Подільському

Наступним пунктом призначення на вихідні може стати місто-привид Прип’ять і загоризонтальна радіолокаційна станція «Дуга». Останню ще називали «Російський дятел», але вона так і не запрацювала. Тепер це цікавий об’єкт, який часто можна побачити на знімках в соціальних мережах.

Загоризонтальна радіолокаційна станція "Дуга"
Загоризонтальна радіолокаційна станція “Дуга”

Про місто-привид знають всі, але мало хто там буває. Почнемо з того, що потрапити туди не так просто, як до будь-якого іншого міста України, але якщо зможете пережити всі складнощі, отримаєте справжню машину часу. У місті можна походити вулицями колись квітучого міста, зайти у будинки, в яких вже давно ніхто не живе і, якщо вдасться, відчуєте атмосферу того року, коли місто припинило своє існування. Звучить чудово і, здається, нічого небезпечного. Але з цією «подорожжю у часі» не треба забувати про радіацію, яка нікуди не ділася, і про вік будинків, за якими ніхто не стежить.

Місто-привид Прип'ять
Місто-привид Прип’ять

Зараз у Чорнобильській зоні можна побачити вовків, ведмедів, коней та інших тварин, які прийшли сюди після того, як місто покинули люди.

 

Схожі статті

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.