В Англії треба заплатити, щоб потрапити до в’язниці

У в'язниці Шептон Маллет майже за 2 тис. гривень відвідувачам нададуть власну камеру і нагодують кашею, а за бажання навіть "покажуть" привида.

У Великобританії туристам і всім бажаючим пропонують оригінальну розвагу. Так, за 49 фунтів стерлінгів (це приблизно 1800 гривень) можна побути один день в’язнем найстарішої англійської тюрми Шептон Маллет в графстві Сомерсет, переночувати в одиночній камері і отримати вівсянку на сніданок. Таким чином, відчайдухи зможуть повністю зануритися в життя ув’язнених.

Одна із найвідоміших в’язниць у Великобританії, в якій відбували покарання найхахливіші злочинці, тепер приймає туристів, пише The Sun.

Шептон Маллет

Цікаво, що квитки на екстремальну екскурсію по в’язниці вже розпродані до лютого 2021 року, але на березень і квітень ще можна придбати.

Легенди розповідають, що у в’язниці проживає привид Білої леді, жінки в білому, яка вбила свого коханця і була засуджена до смертної кари. Зранку перед стратою жінку знайшли мертвою у камері. Співробітники тюрми відмовлялися працювати у тому крилі, де вона нібито з’являлася, адже відчували там крижаний вітер і запах парфумів.

Тож для відвідувачів, які цікавляться привидами, організовують також екскурсію територією в’язниці з 21 години до 3 ночі.

Нагадаємо, що Шептон Маллет почала працювати ще у 1626 році, в ній проводили численні страти. Останнє повішення тут провели в 1945 році. Під час Другої світової війни тюрму використовували як британські, так і американські військові. З 1943 по 1945 рік в ній було страчено 18 американських солдатів.

З 2013 році заклад перестав бути тюрмою і отримав статус туристичної визначної пам’ятки.

 

Схожі статті

Справжня Рапунцель: українка встановила рекорд з найдовшого волосся у світі та розповіла, як доглядає за ним

Українка ніколи не відрізала своє волосся та дуже пишається своїм досягненням. Вона вважає, що це її родзинка, яка може надихати інших жінок.

Британка понад 2 тисяч разів зателефонувала до екстрених служб: що сталося і чим закінчилася ця історія

Іноді люди зловживають своїми можливостями. Зазвичай, це більш властиво для осіб, які мають владу - депутатів чи олігархів. Проте, дивні випадки трапляються не тільки з ними.

Зустрілися після 13 років розлуки: жінка побачила відео з безхатьком та впізнала у ньому свого брата

Іноді долю можуть вирішити декілька секунд. Випадкова зустріч чи збіг непередбачуваних обставин. Але цього разу вирішальним у долі родини став TikTok.

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Чим жила найстарша жінка в історії: їздила на велосипеді до 100 років та бачила будівництво Ейфелевої вежі

Жінка з Франції прожила не тільки довге, а й дуже цікаве життя. Чим займалася, чим захоплювалася та багато іншого читайте у матеріалі порталу Сенсація.

Важить всього 10 кілограмів, а зріст менше метра: як склалося життя найнижчої жінки світу Джіоті Амге?

Одне можна сказати напевно, з її здатністю робити все з сонячним оптимізмом і незламною рішучістю, ніхто не повинен сумніватися в її амбіціях.