Скільки коштує хліб в різних країнах: по 25 гривень в Україні, по 6 доларів в Америці та по 5 злотих в Польщі

Хліб – завжди був головною стравою всюди, по всьому світу. Не дарма кажуть, "Хліб – усьому голова". І це дійсно так, бо це універсальний продукт, який можна їсти з будь-чим і залишитися ситим надовго.

Цікаво те, що у різних культурах хліб цінують по-різному і це не дивно, адже, наприклад в Україні без хліба за стіл не сядуть, в Польщі з цим трохи простіше, але він також є невід’ємною частиною раціону. А от в Америці різноманіття хліба може вразити. Оскільки США – це країна фаст-фуду, то різного хлібу там дуже багато.

У залежності від сорту борошна та виду хліба, тобто, багет, звичайний білий хліб, житній, з висівками, з іншими добавками й встановлюється ціна. А ще дуже впливає економічна складова країни та затрати на виробництво.

Ціна на хліб в Україні

Хліб в Україні
Хліб в Україні

Український хліб дуже ароматний, він такий особливий на смак та запах, що порівняти його з випічкою інших країн неможливо. І звичайний білий хліб, може бути нарізний чи ні, коштує 25 гривень за одну буханку. Є, звісно, дорожче і дешевше, але в середньому ціна за смачний український хліб така.

Ціна на хліб у Польщі

Хліб у Польщі
Хліб у Польщі

Польський хліб коштує 5 злотих, на гривні це приблизно 42 гривні, тобто майже на половину дорожче ніж у нас. Але ароматним та запашним польський хліб назвати складно. Проте булочки для хот-догів вони випікати вміють.

Ціна на хліб в Америці

Хліб в Америці
Хліб в Америці

Американський хліб – це взагалі інша історія, загалом американці їдять тостовий хліб, який вже йде нарізаний скибочками аби довго не витрачати час на нарізання всіх продуктів для тосту. Хліб в Америці коштує 6 доларів це 221 гривня.

Отже, як ви вже зрозуміли, економічний рівень країни та середня зарплата дуже сильно впливають на ціноутворення. І перший показник нестабільності, завжди є хліб.

Схожі статті

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.