Яким людство запам’ятає 2020 рік: ізоляція, онлайн засідання і перший приватний космічний корабель

2020 рік став одним з найважчих в історії світу.

2020 рік запам’ятається всім без винятку, адже такого сповненого заборон року не було ще ніколи у світовій історії. Цього року світ змінився і ці зміни відчули на собі всі, так само, як і гойдалки від “все можна” до “все закривається” і навпаки.

Найперше, що відчули на собі всі мешканці планети – вплив коронавірусу, який міцно увійшов у життя. З настанням пандемії більшість людей, які звикли проводити ранки за гортанням стрічки у соціальних мережах почали гортати статистимку захворювань, яка щодня зростала. А країни одна за одною закривали кордони, скасовували авіасполучення та забороняли пересуватися навіть в межах однієї країни, області та міста.

Пандемія
Пандемія

Світ занурився у тотальну сплячку, з якої лише нещодавно всі почали виходити.

У зв’язку з вірусом з’явилися і нові правила пересування рідними містами. Тепер, щоб просто вийти до магазину чи аптеки треба одягати маску. А її наявність на обличчі вже нікого не лякає.

Важливою подією стали і вибори у Сполучених Штатах америки. Там переміг віце президент Джо Байден. А от чинний президент Дональд Трамп, який був незгодний з результатами, готується до звільнення Білого Дому.

Президентські вибори у Сполучених штатах Америки
Президентські вибори у Сполучених штатах Америки

Не минув рік і без збройних конфліктів. Найгострішим було протистояння у Нагірному Карабаху між Вірменією та Азербайджаном. У нього виявилися втягнутими не лише прилеглі країни, а мешканці цієї частини стали біженцями в інших країнах.

Не минули безслідно президентські вибори у Білорусі, де влада зробила найбільшу помилку, застосувавши силу та зброю проти свого народу. Також там почалося політичне переслідування опозиційних політиків.

Не пощастило й Олексію Навальному, відомому російському опозиціонеру, якого отруїли невідомою речовиною, а потім не випускали до Німеччини. Влада Російської Федерації так і не почала розслідування у цій справі.

Окрім сумних подій, у світі відбулося і достатньо хороших моментів.

Одним з них з вручення Нобелівської премії. Щоправда через коронавірус урочистості було скасовано, а саме засідання перенесли в онлайн режим. Цього року премію отримали дослідники у галузях фізики (Райнхард Генцель Андреа Гез за дослідження чорних дір), хімії (американка Дженніфер Дудна і француженка Еманюель Шарпантьє за розробку метода генетичних ножиць), літератури, біології та медицині та премію миру.

Також цього року працівники освіти отримали новий досвід онлайн навчання. Звичайно, ніхто не говорив, що буде легко, але далеко не всі виявилися готовими до такого розвитку подій. Тож багато в чому довелося навчатися на практиці, так би мовити.

Дистанційне навчання
Дистанційне навчання

Але цінний досвід отримали всі.

Відзначився розробками й Ілон Маск, який запустив перший приватний космічний корабель. Це було перше космічне судно для мандрівок, створене приватною компанією.

Цього року у космос полетів Dragon 2 – багаторазовий пілотований космічний корабель, який має доставляти астронавтів на Міжнародну космічну станцію та до майбутньої станції Lunar Gateway на Місяці.

Цей рік точно запам’ятається, адже він не схожий на жоден інший. Це перший рік, який людство провело в повній ізоляції.

Схожі статті

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.