Вона потрапила у книгу рекордів Гіннеса: історія оптимістичної печери, яку не розповідав Нікіта Добринін

Іноді, ми навіть не підозрюємо чого не знаємо про світ загалом та про місця, де ми живемо. Це ж стосується й України, в якій ми мало чого змогли розвідати, адже постійно шукаємо краєвиди за кордоном.

Є доволі цікаві місця на території України, які потрапили у знамениту книгу рекордів Гіннеса. Але сьогодні ми поговоримо лише про одну, але дуже загадкову і не до кінця досліджену локацію у Тернопільській області.

Оптимістична печера – це справжня скарбниця, яка приховує загадки минулого. Тисячі туристів виходять із зони комфорту, щоб побачити підземні лабіринти на власні очі. Які, до того ж нескінченні. Адже повна територія і шлях оптимістичної печери ще не виявлено. Саме це і є однією з її особливостей. Це найдовша гіпсова печера на планеті, і друга після Мамонтової у США за величиною печера.

Історія назви

Оптимістична печера

Походження назви даної печери є доволі цікавим, його можна назвати “Іронією долі”. Річ в тому, що колеги першовідкривачів цього місця до останнього не вірили у їхній успіх, іронічно називаючи їх оптимістами. Але коли всі зусилля мали успіх, вони були неймовірно здивовані. Відома на цей час довжина печери – понад 210 кілометрів, але з кожною новою експедицією вченим вдається відкривати нові проходи. Саме тому визначити розмір печери неможливо.

Її містичні зали і коридори немов відкривають портал в інший світ і дарують незабутні відчуття. А от на вигляд Оптимістична печера це – складний за будовою горизонтальний площинний лабіринт гротів, ходів та галерей різної форми та розміру, закладений у 20-метровому шарі темно-бурого та жовтувато-сірого гіпсу. А навколо неї неймовірно красива вода.

Дорога

Оптимістична печера в Україні

Необхідно дістатися до невеликого села Королівка, що на Тернопільщині. Необхідно знайти будинок із великою вивіскою “Печера Оптимістична” і там записатися на екскурсію.

Отже, через постійні зміни у розмірах та у цікавій історії відкриття цього міста львівськими вченими, вона й отримала відзнаку в книзі рекордів Гіннеса. А ми маємо пишатися тим, що маємо відношення до такої неймовірної країни, як Україна.

Схожі статті

Їй вже 42: як склалася доля і як сьогодні виглядає українська дівчинка-мауглі Оксана Малая (ФОТО)

Свого часу історія знаменитої дівчинки-Мауглі вразила всю країну, а обличчя героїні тисячі сюжетів знали абсолютно всі. Що з нею стало після отримання такої слави?

Народила в 11 і в 14: як склалася доля наймолодшої мами України та як сьогодні виглядають її діти (ФОТО)

20 років тому Надія Гнатюк стала наймолодшою матір'ю в країні. Дівчина народила малюка в 11 і одразу ж стала знаменитістю на батьківщині. Як вона поживає зараз?

Їм скоро буде по 8 років: як склалася доля і як сьогодні виглядають одеські п’ятернята та їхня мама (ФОТО)

2016 року в мережі прогриміла новина про те, що в Одесі жінка народила 5 дітей. Про неї знімали безліч сюжетів, писали на різних платформах, але щастя йшло за руку з бідою.

Новий законопроєкт про мобілізацію: хто має право на відстрочку, електронні повістки та що буде з ухилянтами

Український уряд вніс новий законопроєкт до Ради, який стосується мобілізації, обмежень по відношенню до ухилянтів та відстрочки. Детальніше в нашому матеріалі.

У Kyivstar стався збій. Компанія прокоментувала несправності і розповіла, як налагодити звʼязок та інтернет

Представники оператора "Київстар" офіційно повідомили про масштабний збій у системі та розповіли, як можна обійти його і налагодити у телефоні зв'язок.

Водії, будьте пильними: змінилося важливе правило дорожнього руху в Україні. Що тепер під забороною?

На жаль, багато керманичів нехтують правилами зупинки свого авто. Вони не замислюються над тим, що невірно припаркований автомобіль створюватиме перешкоди іншим учасникам дорожнього руху