Місце сили та енергії в серці України: краєвиди Бакоти, про які не розповідала Настя Коротка

Україна дуже багата на неймовірно красиві краєвиди та дуже таємні місця для відпочинку, про які взагалі ніхто не чув. Але це й не дивно, адже ми ніколи не вивчали історію рідного краю.

Насправді кожна країна фантастична по-своєму. У нас є те, чого не знайдеш, наприклад у Франції чи Нової Зеландії. І нам так само заздрять за кордоном, коли бачать наші краєвиди, від яких може перехопити подих. Однією з таких чаруючих локацій є Бакота.

Бакота та її краєвиди 

Бакота – це невелике село, яке розташоване у Хмельницькій області. Багато років тому, воно було затоплено під час будівництва Дністровської ГЕС. На його місці тепер неймовірно красива Бакотська затока, про яку і за кордоном йде багато розмов.

Історія

Про походження назви існує дві цікаві легенди. Перша з них пов’язує її з румунським словом “бокота”, що перекладається як “частина”. Друга, значно красивіша. Ця версія говорить про те, що в перекладі з давньоруської мови назва означає “бажане, прекрасне місто”. І якщо подивитися на краєвиди Бакоти, то другий варіант просто ідеально вписується у її історію.

Туристів місце приваблює фантастичними краєвидами, кількома пляжами та, звичайно, залишками скельного монастиря. Поїздка в Бакоту – це можливість пірнути у минуле своєї країни. У Бакоті збереглося аж три джерела з цілющою водою. Тобто тут люди можуть не лише насолодитися місцевими краєвидами, від яких подих перехоплює, а ще й поправити своє здоров’я завдяки цілющій воді та чистому повітрю.

Бакотські краєвиди 

Історія цього місця трагічна, ц навіть у нинішніх реаліях нагадує нещодавню ситуацію з Каховською ГАЕС. Але у Бакоті все надалі склалося чудово, тож і Нову Каховку та інші міста під водою повинна очікувати така ж чарівна доля і слав на весь світ у гарному ключі. Тож, наша країна продовжує розвиватися в різних напрямках. І туризм не виколчення.

Схожі статті

Народила в 66, а у 78 доньку забрали: історія найстаршої матері України та її дитини отримала продовження

Історія найстаршої мами України та її неповнолітньої доньки-підлітка отримала несподіване продовження. Як склалася доля дівчинки і де вона зараз.

Їй вже 42: як склалася доля і як сьогодні виглядає українська дівчинка-мауглі Оксана Малая (ФОТО)

Свого часу історія знаменитої дівчинки-Мауглі вразила всю країну, а обличчя героїні тисячі сюжетів знали абсолютно всі. Що з нею стало після отримання такої слави?

Народила в 11 і в 14: як склалася доля наймолодшої мами України та як сьогодні виглядають її діти (ФОТО)

20 років тому Надія Гнатюк стала наймолодшою матір'ю в країні. Дівчина народила малюка в 11 і одразу ж стала знаменитістю на батьківщині. Як вона поживає зараз?

Їм скоро буде по 8 років: як склалася доля і як сьогодні виглядають одеські п’ятернята та їхня мама (ФОТО)

2016 року в мережі прогриміла новина про те, що в Одесі жінка народила 5 дітей. Про неї знімали безліч сюжетів, писали на різних платформах, але щастя йшло за руку з бідою.

Новий законопроєкт про мобілізацію: хто має право на відстрочку, електронні повістки та що буде з ухилянтами

Український уряд вніс новий законопроєкт до Ради, який стосується мобілізації, обмежень по відношенню до ухилянтів та відстрочки. Детальніше в нашому матеріалі.

У Kyivstar стався збій. Компанія прокоментувала несправності і розповіла, як налагодити звʼязок та інтернет

Представники оператора "Київстар" офіційно повідомили про масштабний збій у системі та розповіли, як можна обійти його і налагодити у телефоні зв'язок.