7 помилок у виборі одягу, які можуть серйозно нашкодити здоров’ю

Лікарі застерігають: ці 7 помилок, яких часто допускають в щоденному гардеробі різні люди, шкодять самопочуттю, фігурі і здоров'ю.

Бажання гарно виглядати – цілком природне і нормальне, але іноді в гонитві за красою ми робимо помилки, які можуть нашкодити нашій фігурі і самопочуттю. Ці маленькі щоденні помилки у виборі одягу, яких часто допускаються майже всі, точно не вартують нашого здоров’я.

Високі підбори

Ніжки в туфлях на високих підборах виглядають справді дуже спокусливо і привабливо. Однак варто пам’ятати, що щоденне носіння взуття на високих і нестійких підборах спричиняє неправильний розподіл навантаження на стопу – від цього страждає не тільки нога, але і весь опорно-руховий апарат. На стопі можуть утворитися суглобові шишки, дуже неестетичні і болючі. Мало того, один неакуратний крок на шпильці загрожує небезпечною травмою ноги або переломом. Тож краще на кожен день підібрати більш практичне взуття.

Високі підбори
Високі підбори

Коригувальна білизна

Що б не говорили виробники, така білизна не підходить для щоденного використання – вона здавлює внутрішні органи, викликаючи проблеми з кровообігом і травленням. Багато жінок вперто купують білизну на розмір меншу свого реального розміру – це може закінчитися такими неприємностями, як запаморочення і непритомність через постраждалі легені. Корекційну білизну треба підбирати за розміром і вдягати зрідка. Якщо ви хочете виглядати стрункішою кожен день – худніть, а не втягуйте тіло таким жорстоким і травматичним способом.

Коригувальна білизна
Коригувальна білизна

Неправильно підібране взуття

Цю помилку допускають і чоловіки, і жінки. Неправильний розмір, відсутність невеликого каблука, занадто звужений носок і штучні матеріали – все це призводить до деформацій, запалень, грибкових уражень нігтів, неприємного запаху і травм найчутливіших ділянок ноги. Неякісне взуття може не тільки зіпсувати святковий день, але і створити проблеми на все життя, тому економити на взутті не варто.

Важкі сумки

Ніщо так не порушує поставу і не деформує хребет, як важка сумка, одягнена на одне плече. Саме тому від сколіозу і деформації внутрішніх органів страждають як чоловіки, так і жінки. Постарайтеся розподіляти навантаження і при необхідності носити важкі речі використовуйте рюкзак.

Важка сумка
Важка сумка

Обтислі штани, ремені і пояси

Будь-які речі, які занадто щільно прилягають до тіла, здатні серйозно нашкодити здоров’ю. Стиснення судин на ногах призводить до варикозу і судинних патологій кінцівок, а перетискання в районі торса може спровокувати проблеми з травленням, а також серцево-судинні захворювання. Облягаючий одяг – це красиво, але вдягати його кожного дня точно не найкраща ідея.

Неправильно підібраний бюстгальтер

Відповідно до статистики, 75% жінок носять нижню білизну не свого розміру. Тісні моделі врізаються в шкіру, залишаючи потворні червоні рубці і порушуючи роботу внутрішніх органів, а надто вільні – не дають достатньої підтримки, створюючи передумови для деформації і обвисання грудей.

Не варто легковажно ставитися до застережень лікарів, адже здоров’я важливіше за захоплені компліменти. Тим більше, що є багато одягу, який і виглядає дуже привабливо, і не призводить до проблем з самопочуттям.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.