Що робити при переїданні, щоб уникнути наслідків: цінні поради від лікарів

Кожен із нас зустрічався з таким неприємним відчуттям, як переїдання. До того ж, це має неприємні наслідки, такі як тяжкість, біль у шлунку, здуття і метеоризм, нудоту та печію. Ділимось порадами лікарів, як запобігти таким наслідкам.

Як тільки наступають свята — збільшуються випадки переїдання. Адже неможливо відмовити господарям, які постійно підкладають якісь смаколики вам в тарілку. А якщо така трапеза супроводжується ще й алкоголем, то переїдання не оминути, адже він викликає апетит і не дає відчуття насичення.

Досить часто переїдання викликані стресом. У такому випадку потрібно боротись з поганим настроєм або ситуацією, які призвели до депресії, а в результаті до переїдання.

До того, якщо нехтувати сніданками чи обідами, то до вечора розігріється такий апетит, що переїданню не минути.

Переїдання
Переїдання

Як боротись з переїданням?

Навіть якщо ви не змогли відмовити у гостях і з’їли зайвого — це виправимо. Найдоступніший та простий спосіб — це піти на прогулянку. Повільна та розмірена ходьба на свіжому повітрі допоможе поліпшити перистальтику і кровопостачання всіх органів. До того ж, лікарі радять знаходитись у вертикальному положенні як мінімум 4 години, щоб не погіршити ситуацію. Навіть, якщо з’явилась сонливість.

Якщо ж після переїдання з’явились диспепсія, метеоризм та діарея — варто звернутись за допомогою до ферментних препаратів. Їх обов’язково має призначати лікар. Такі ліки приймають під час їжі. Тож, якщо їх прийняти своєчасно, можна запобігти неприємних наслідків або ж полегшити їх. Але, повторимо, варто обов’язково проконсультуватись з лікарем, щоб не нашкодити собі.

Також лікарі радять не пити багато рідини відразу, як відчули переїдання. Але якщо дуже сильно мучить спрага, можна випити теплого чаю ромашкою або м’ятою. Вони покращують травлення.

Для профілактики переїдання лікарі радять дотримуватися принципів дрібного харчування. Тобто їсти маленьким порціями кожні три-чотири години. Так ви не будете переїдати і не отримаєте неприємних симптомів.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.