Запаморочення та головокружіння: лікарі розповіли про можливі причини

Якщо людина здорова і не має жодних відхилень, то запаморочення трапляються рідко і зазвичай мають природні причини. Але якщо головокружіння відвідують досить часто, варто задуматися про візит до лікаря, адже це може бути сигналом про серйозні порушення.

Розповідаємо, які природні причини цього неприємного симптому можуть бути, а також, які тривожні сигнали подає нам організм через запаморочення.  

Природні причини запаморочення  

Дуже різке і швидке переміщення. Зазвичай ми втрачаємо відчуття рівноваги при різких поворотах чи нахилах або при прискореному бігу та ходьбі. Це може викликати цілком природне запаморочення.  

Надмірні стреси. Якщо людина перебуває у стресовій ситуації, відбувається викид адреналіну в кров. Через це підвищується тиск і починає паморочитись голова. 

Голод. До запаморочення можуть призвести великі перерви між прийомами їжі, неповноцінне харчування або невеликі перекуси протягом дня.  

Ще одна причина запаморочення — шкідливі звички, наприклад, куріння або спиртне. Після їх вживання може закрутитись голова, адже вони містять шкідливі речовини, що впливають на стан судин головного мозку.  

Отже, якщо запаморочення приносять дискомфорт у ваше життя, краще відмовитись від вище перерахованих причин, які зазвичай його викликають.  

Причина запаморочення, які викликані порушеннями в організмі  

Запаморочення
Запаморочення

Захворювання вестибулярного апарату або вертиго. Це серйозне захворювання, яке на ряду із головокружінням викликає нудоту, появою холодного поту і різкі перепади тиску. 

Мігрень. Якщо людина відчуває шум у вухах, нудоту, ріжучу біль в голові, не може переносити занадто гучні звуки і яскравого світла — це основні симптоми хвороби.  

Ще одна причина запаморочення — отит. Це запальний процес у вусі, який проявляється не лише різким болем, але і запамороченням.  

Порушення слуху або зору. Через різні хвороби або ж вікові зміни у роботі слуху та зору можуть викликати втрату рівноваги і як наслідок — запаморочення.  

Остеохондроз. Головні симптоми цього захворювання — болі в спині, порушення рухливості шиї, та шум у вухах. Це у свою чергу викликає головокружіння.  

Для того, щоб встановити причину запаморочення та пройти лікування, варто звернутись до лікаря та обстежитись.  

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.