Названі 5 найбільш небезпечних продуктів, якими найчастіше отруюються люди

Харчове отруєння може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, а то і до смерті. Тож зверніть увагу на продукти, якими найчастіше отруюються.

Харчове отруєння – це та прикра неприємність, яка траплялася в житті практично кожної людини.

Причому, начебто нормальні на вигляд продукти можуть призвести до отруєння з жахливими наслідками.

Які ж продукти входять в пятірку найбільш небезпечних і чому?

Курячі яйця

Уже багато десятиліть пальма першості в антирейтингу найбільш небезпечних продуктів належить яйцям. Звичайна яєчня або гоголь-моголь можуть стати причиною серйозної хвороби – сальмонельозу.

Захворювання викликається бактеріями з роду сальмонел, які можуть довгий час зберігатися в продуктах харчування, що не піддаються належній термічній обробці. Таким чином, навіть зварене некруто яйце є джерелом інфекції.

Сальмонельоз – дуже важка хвороба, яка супроводжується діареєю, блювотою і зневодненням. Якщо вчасно не вжити заходів, наслідки сильно нашкодять здоров’ю.

Яйця
Яйця

Домашні соління

Здавалося б, ну що може бути кориснішим домашніх солінь? Апетитні румяні помідори, хрусткі огірочки в розсолі, різні салати. Все робилося своїми руками, ретельно милось і оброблялося, ну звідки ж взятися інфекції?

Однак банка солоних огірків здатна стати причиною отруєння: в реальному житті таких випадків більше ніж достатньо.

Причина – бактерія під назвою Clostridium botulinum, яка активно розмножується навіть без доступу повітря. При цьому ні зовнішній вигляд, ні смак продукту не змінюється.

Симптоми ботулізму різноманітні: вони включають нудоту і блювоту, болі в животі, розлади зору, м’язову слабкість і сухість у роті.

Гриби

Про смертельну загрозу поганок і мухоморів не чув хіба що ледачий, однак про те, що неправильне приготування груздів або рядовок може стати причиною отруєння, знають не всі.

Гриби
Гриби

Суші

Одна з найпопулярніших сучасних страв, що прийшла до нас з Японії, також може стати причиною отруєння. У класичних суші використовується сира риба, що не піддається ніякій термічній обробці.

У нормі вона повинна бути свіжою, адже термін зберігання і реалізації такої продукції не перевищує 6-12 годин.

Однак деякі недобросовісні заклади не гребують використовувати повторно заморожену рибу і морепродукти, що часто стає причиною отруєнь.

Готовий фарш

Як відомо, суші їсть не кожна людина, і не так часто, а вже готовий фарш купували практично всі. Погодьтеся, що це досить непогана економія сил і часу.

Але і тут не все так просто: будь-яке м’ясо може бути джерелом інфекції. Особливо, якщо воно зберігалося в неналежних умовах.

Деякі бактерії і їхні токсини не зможе зруйнувати навіть термічна обробка: а тому домашні котлети і макарони по-флотськи з зіпсованого фаршу можуть стати причиною отруєння.

Фахівці відзначають, що подрібнене м’ясо інфікується набагато частіше, ніж цільні шматки.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.