Марія Яремчук видала зірок, які відмовилися знятися у фільмі про її батька: “Я запрошувала Софію Михайлівну”

Назарій Яремчук — один з найвидатніших митців за всю багатогранну історію України. За ним сумували мільйони. Але не всі зірки згодилися з'явитися у документальному фільмі про нього.

Назарій Яремчук є не просто одним з імен в українській музиці, а цілою епохою. Надзвичайний голос, який закохував у себе мільйони слухачів. Щирий патріотизм, демонстрацією якого свого часу Назарій дуже ризикував. Але Яремчук дуже любив Україну, тому продовжував робити все від нього залежне для формування національної ідентичності та розвитку української культури задовго до здобуття Незалежності у 1991 році.

Легенда української музики Назарій Яремчук
Легенда української музики Назарій Яремчук

На жаль, у вільній Україні Назарію вдалося творити зовсім недовго. На початку 90-х артисту діагностували онкологію. Лікування розпочалося надто пізно, тому навіть канадські лікарі, до яких Яремчук зміг потрапити завдяки підтримці друзів, не змогли допомогти. Але Назарій не припиняв виступати навіть під час тяжкої хвороби.

Легенди української сцени не стало 30 червня 1995 року. Це стало потрясінням для мільйонів поціновувачів української музики. Попрощатися з Назарієм у Чернівцях прийшли тисячі людей, які любили Яремчука. Його доньці Марії тоді було лише 2 роки, але знайомлячись з творчістю батька та його біографією вона все більше усвідомлювала весь масштаб його особистості. Це вона захотіла показати у документальному фільмі.

Марія Яремчук розповіла, які зірки не захотіли зніматися у фільмі про її батька
Марія Яремчук розповіла, які зірки не захотіли зніматися у фільмі про її батька

Стрічка зібрала надзвичайно багато позитивних відгуків та зацікавила 11 тисяч глядачів уже в перший вікенд. На жаль, документальні фільми дуже недовго залишаються у прокаті, тому всі охочі подивитися на історію життя знаменитого артиста мають лише кілька днів, щоб побачити цю неймовірну роботу, якій Марія віддала всю себе.

Дівчина хотіла запросити дуже багато людей до створення кіно. Багато артистів відгукнулося. Зокрема, Володимир Дантес і Джамала, гурти Tember Blanche та Друга ріка, Ріаnобой та інші популярні артисти подарували нове звучання деяким із десятків хітів Назарія. Шанувальники можуть почути осучаснені версії “Запитай у серця”, “Усміхнися мені”, “Запроси мене у сни” та інших пісень Яремчука, які актуальні до сьогодні.

Популярні українські артисти показали найвідоміші пісні Назарія Яремчука у своєму виконанні
Популярні українські артисти показали найвідоміші пісні Назарія Яремчука у своєму виконанні

Але Марія зазначила, що не всі погодилися долучитися до створення проєкту. Через поганий стан здоров’я не зміг прийняти запрошення Левко Дутківський, з яким Наразі виступав разом у гурті “Смерічка”, та Василь Зінкевич. Відмову останнього Марія розуміє, бо Зінкевич загалом відмовляється від публічних виступів. А ось ні Софія Ротару, яку також запрошували з’явитися у фільми, відмову не пояснила. Це ж стосується і синів Назарія від першого шлюбу.

Схожі статті

Геолокація — не Україна: де зараз Олексій Потапенко, Владислав Яма, Олег Анатолійович Винник і Дмитро Ступка

Багато простих українців та зірок сьогодні активно допомагають Україні. Але знайшлися й ті знаменитості, серед яких Потап та Яма, які замість подавання прикладу вирішили просто втекти до інших країн.

Подзвонила сказати, що Полякова — королева: 45-річна Маша Єфросиніна показала, як спілкується з подругою

Як ви називаєте свою подругу під час спілкування? Ймовірно, жоден з варіантів не зрівняється з тим, який використовує Маша Єфросиніна: телеведуча називає Олю Полякову не інакше як королевою.

10 найкращих виходів українських зірок на червоному хіднику: Кароль, Джамала, Ребрик – Fashion-огляд

Щоб справити на публіку та своїх колег незабутнє враження багато знаменитостей, збираючись на червоний хідник, надягають усе найкраще.

10-річна донька Володимира Кличка їздить до школи на човні: як живе дитина відомого боксера та американки

Сьогодні Володимир Кличко зі своєю 10-річною донькою Кайєю-Євдокією проживає у Європі. Там дівчинка також навчається. Але ходити в школу донька ексбоксера не хоче. Причому по дуже цікавій причині.

Стрижки за знаком Зодіаку: “перукарський гороскоп” – яка зачіска пасує вам за гороскопом (ФОТО)

Для кожного знаку Зодіаку є свій варіант зачіски та стрижки. Їх підбирають відповідно до характеру та темпераменту тих, або інших людей. Скільки знаків, стільки й варіантів стрижок.

Ідеальне тіло, як в Ектора та Єфросиніної: 5 порад, які допоможуть схуднути та не набрати вагу знову

Ніяк не можете досягнути ваги своєї мрії, хоча спробували всі дієти та варіанти активності? На цей випадок у Маші Єфросиніної та Ектора Хіменеса-Браво є кілька корисних порад.