Квартира звичайної пенсіонерки: Ліна Костенко стала гордістю України, але живе у дуже скромних умовах (ФОТО)

Якою має бути квартира однієї з найвеличніших поетес та письменниць за всю українську історію? Виявляється, у Ліни Костенко вона дуже скромна, подекуди простіша, ніж у багатьох звичайних українців.

Для опису таланту класикині Ліни Костенко можна використати безліч епітетів. Але серед них точно не буде слова “буденний”. Такі люди, як Костенко, — це не звичайні митці, а ціла епоха! Так, багато українців усвідомлюють весь масштаб особистості поетеси. Але більшій кількості складно осягнути його повною мірою, аби зрозуміти, що жити одночасно з таким генієм — це щось унікальне.Та як живе сама пані Ліна? Досить скромно навіть для простих українців.

Поетеса ніколи не вважала себе вищою за інших українців. Вона, так само як простий народ, важко переживала кожен виклик, з яким стикалася Україна. Але Костенко завжди могла свої переживання передати словом так, як неспроможний ніхто інший. Такою ж мудрістю і красою відзначаються її історичні романи та любовна лірика. За своє життя Ліна Костенко пережила чимало. Але вона завжди залишалася людиною та справжньою патріоткою України.

Ліна Костенко показала скромну квартиру, в якій вона живе
Ліна Костенко показала скромну квартиру, в якій вона живе

Нещодавно пані Костенко отримала звання “Почесного громадянина Києва”. Цю нагороду поетесі вручав особисто міський голова Віталій Кличко. Для цього мер завітав до квартири, в якій проживає поетеса. Можна було помітити, що квартира у класикині доволі скромна.

Уже по меблях у квартирі можна зрозуміти, що Ліна Костенко не женеться за розкішшю. Всі шафи в кімнатах уже ненові. Але в них дуже багато книг! Очевидно, що навіть у свої 94 роки поетеса намагається підтримувати свій інтелект у тонусі. І це вона робить дуже успішно!

94-річна поетеса Ліна Костенко показала своє скромне житло
94-річна поетеса Ліна Костенко показала своє скромне житло

Про ясність та силу розуму Ліни Костенко розповідав журналіст Данило Мокрик, чий брат Радомир часто спілкується з письменницею. Він зазначає, що люди, які значно молодші за поетесу, часто не можуть продемонструвати аналогічні здібності. Тому, якщо досі не мали нагоди цього зробити, обов’язково познайомтеся з роботами Ліни Костенко, аби зрозуміти, з якою талановитою та легендарною людиною ви живете в один історичний період.

Схожі статті

“Отримали головні ролі”: Оля Полякова розповіла про знімання у голлівудському фільмі з 19-річною донькою

Ви вважали, що Оля Полякова та її старша донька Марія — лише чудові співачки? Вони мають значно більше талантів. Навіть здатні без кастингу отримувати головні ролі у самому Голлівуді!

Син росте справжнім серцеїдом: нащадок Тіни Кароль потрапив в об’єктиви камер — черга наречених вишикувалась

Веніаміна Огіра цілком можна назвати сином маминої подруги. Щоправда, мама також дуже непроста — сама Тіна Кароль. Чим виділяється юнак серед однолітків? Нумо розбиратися!

Забив гол, але не у ворота: 22-річна донька мільйонера Ігоря Суркіса вагітна від гравця київського “Динамо”

Київське "Динамо" — один з найуспішніших футбольних клубів України. Та навіть серед його гравців є особливий щасливчик, який отримав не лише контракт, а й кохання доньки власника клубу Ігоря Суркіса.

Фентезі-сходи і напівлисе дерево: Олександр Педан перетворив своє житло на комірку Гаррі Поттера

Олександр Педан перетворив своє житло на комірку Гаррі Поттера. Як виглядає зараз квартира телеведучого і як дійшло до цього? Деталі в нашому матеріалі.

Джамала показала, як змінилася після появи 3-го сина: до багатодітності була не готова, і це не приховати

41-річна Джамала показала, як змінилася після появи в її родині третього сина від бізнесмена Сеїт-Бекіра Сулейманова. Зірка навіть приховувати не стала, що була не готова.

“Добрий ранок, Леся”: 36-річна ведуча Нового каналу показала, як племінниця мовчки забрала у неї коштовності

Думаєте, що українські телезірки живуть у багатстві? Хіба що ті, у кого немає племінників. От у житті Лесі Нікітюк малеча працює додатковим податком на розкіш.