Чому люди не завжди відчувають габаритів авто: автоінструктор назвав основні причини

Є міф щодо відчуття габаритів автівки у яке вірять водії-новачки. Користуватися ним можна, якщо від цього легше морально. Утім є дійсно те, що насправді допоможе проїжджати в самих вузьких місцях.

Інструктор з водіння Сергій Нагорний, який створив особистий блог, став популярним і допоміг багатьом українцям подолати страх щодо водіння, розповів про важливість відчувати габарити. Насамперед, він чітко пояснив, чому відчуття габаритів автомобіля працює зовсім не так, як всі думають. Про це він пояснив у своєму дописі, який виклав на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Сергій Нагорний пояснив, що насправді допоможе відчути габарити свого авто
Сергій Нагорний пояснив, що насправді допоможе відчути габарити свого авто

За словами Сергія Нагорного, відчуття габаритів це зовсім не про якийсь орієнтир, який надає можливість зрозуміти, де закінчується той чи інший бік автомобіля. У більшості людей існує проблема з відчуттям габаритів саме правої сторони транспорту. Допомогти відчути габарити своєї автівки може тільки час, практика та наполегливі тренування. А ось такі орієнтири, як позначки на капоті або лобовому склі, насправді, не працюють. Утім, якщо комусь легше від цього, то звісно, він може собі намалювати такі підказки й вірити в те, що це допомагає й дійсно працює. Але сам інструктор підкреслює, що “чарівної” пігулки немає. Над цим просто потрібно працювати, працювати й ще раз працювати!

 

Навчитися людині відчувати габарити свого автомобіля можуть хіба що спеціальні вправи, а не позначки на капоті чи лобовому склі. Лише з допомогою таких вправ є шанс позбутися страху та спокійно проїжджати та рухатися навіть в самих вузьких місцях. Прийти до цього можна лише з часом і набравшись неабиякого терпіння. Також все залежить й від самої людини: комусь це дається важче, а комусь легше. Пропрацювати всі ці вправи можна з інструктором, як на майданчику, так і під час практичних уроків на дорозі. Але найголовніше — бути уважним і пам’ятати, що краще переїздити, ніж не доїздити.

Схожі статті

Автоінструктор розповів, на що обов’язково потрібно звертати увагу у дзеркалі заднього виду

Автоінструктор та відомий блогер показав, що обов'язково повинен бачити водій у дзеркалі заднього виду. Все чітко та зрозуміло показано у трьох картинках.