Від липня цього року статус пенсіонера можна набути онлайн

Нову е-послугу «Автоматичне призначення пенсій» Пенсійний фонд України запровадив на виконання Указу Президента й у рамках діджиталізації країни.

Через власний вебсайт Пенсійний Фонд інформує, що для того, щоб оформити пенсію не потрібно ходити кабінетами з паперовими документами. Достатньо у термін, коли прийде час створити особистий кабінет на вебпорталі відомства. Щоправда для цього потрібно мати кваліфікований електронний підпис.

Що потрібно зробити в особистому кабінеті?

  • Заповнити анкету-заяву;
  • Додати скановані копії документів;
  • Підписати заяву КЕП і надіслати до органу Фонду.

У Фонді запевняють, що невдовзі процедуру спростять і оформити заяву можна буде без КЕП з допомогою авторизації через BankID або Інтегрованої системи електронної ідентифікації (id.gov.ua).

 

Оформлення пенсії онлайн

Щойно вашу анкету опрацюють і призначать вам пенсію, ви отримаєте sms-повідомлення на мобільний телефон. Побачити розмір і дату призначення можна буде також на вебпорталі Пенсійного Фонду.

Усе просто і зручно.

Від початку роботи сервісу заяви уже подали 813 майбутніх пенсіонерів

Схожі статті

Після втечі з України Влад Яма зганьбився і показав свій сором публічно: це бачив навіть Коля Сєрга

Відомий український хореограф Влад Яма опублікував дивне фото біля смітника після переїзду до Сполучених Штатів Америки. Коля Сєрга відреагував на кадр.

Лілія Ребрик розповіла, що змінилося у її житті за останні 365 днів: в день 43-річчя щаслива як ніколи

Зірка ранкових ефірів актриса Лілія Ребрик відзначає День народження. У свої 43 знаменитість вирішила розповісти, як змінилося її життя за рік.

Втомився за кордоном: Каменських на якийсь час повернулася до Потапа – тримає його на короткому повідку

На тлі чуток про розлучення Настя Каменських показала загадкове фото з Потапом. Що намагається донести артистка? І як відреагували на цей знімок шанувальники пари?

37-річна Ірина Федишин вагітна втретє і стане багатодітною матір’ю: округлий живіт співачки вже не приховати

Відома українська співачка Ірина Федишин вагітна втретє і стане багатодітною матір'ю. Зірка повідомила про своє цікаве положення через творчість.

Вже не той мільйонер: 22-річна онука Софії Ротару вперше показала свого нового бойфренда – красива пара

Внучка Софії Ротару Соня Євдокименко, яка живе в США, тільки нещодавно розлучилася з молодим мільйонером, а вже освідчується у коханні новому красеню. Хто він?

Танцювала балет і стала домогосподаркою: чим не догодила перша дружина Юрія Горбунова, що пішов до Осадчої

Продюсер Юрій Горбунов рідко розповідає про свою колишню родину - дружину, яка була старша на 10 років і приймальню дочки, але якщо запитають, то обов'язково відповідає.