Правоохоронці перекрили на Рівненщині канал збуту бурштину з України в Азію

Про це повідомляє прес-центр Служби Безпеки України на офіційному Інтернетпорталі, 29 вересня

У Рівненській області правоохоронці виявили та перекрила масштабний трафік вивозу бурштину в одну з азіатських країн.

У місцях ведення незаконного бізнесу, під час обшуків вилучено 169 кг готових ювелірних виробів, 401 кг обробленого каменю, 263 кг необробленого каменю. Всього – 833 кг бурштину, загальною вартістю майже 4 млн грн.

Також виявлено і вилучено технічне обладнання для обробки бурштину, документи, комп’ютерну техніку та інші матеріали, які засвідчують протиправну діяльність.
Злочинну групу організував кавказької національності громадянин спільно з українцями.

Шахраї скуповували незаконно видобутий бурштин у північних районах Рівненської області і обробляли на одному із приватних підприємств. Контрабандний бурштин та готові ювелірні вироби за підробленими товарно-супровідними документами вивозили з України через міжнародні пункти пропуску в аеропортах «Бориспіль» і «Львів».

Вилучено контрабандний бурштин

На вилучене майно накладено арешт і оголошено, причетним до злочину особам, підозри.

За доповненою ст.240 законопроєкту Кримінального кодексу, прийнятою в грудні 2019 р., правопорушникам загрожує обмеження або позбавлення волі на термін від 2 до 3 років з конфіскацією майна.

Схожі статті

Три стрижки, які не варто було робити Тіні Кароль: вони безнадійно старять і пасують одиницям (ФОТО)

Це зараз у Тіни Кароль розкішна шевелюра білявого волосся, але так було не завжди. На зорі своєї кар'єри артистка неодноразово проводила експерименти із стрижками, проте не завжди вдало.

Ольга Сумська заявила про розлучення з чоловіком і назвала головну причину: в них є спільна донька

Статистика з розлучень не тішить тих, хто вірить у кохання на все життя, і в цю статистику також входять зірки. Ольга Сумська розповіла про причини свого розлучення з колишнім чоловіком.