Коли українські дороги перестануть бути дірявими та як продвигається проект Зеленського “Велике будівництво”

Вже майже 40 років тому Україна підписала угоду про приведення магістральних доріг у відповідність сучасним нормам, але досі цього так і не сталося.

Українські дороги знаходяться у стабільно поганому стані вже не перший рік, тому це головний біль багатьох водіїв. Протягом останніх 20 років протяжність автомобільних доріг практично не збільшувалась, а їх щільність значно менша, ніж у розвинених країнах.

Ні для кого не секрет, що вони нерівні, швидко зношуються, в результаті чого утворюються ями, тому середня швидкість руху на наших дорогах у 2-3 рази нижча тієї, на якій пересуваються водії Заходу. Ще Кузьма Скрябін за життя різко критикував якість українських трас, що сколихнуло громадськість, адже незабаром після цього він загинув у ДТП.

Українські дороги знаходяться у жахливому стані
Українські дороги знаходяться у жахливому стані

Наразі Володимир Зеленський хоче стати президентом, після якого в Україні з’являться дійсно достойні дороги, що поступово втілює у життя. Так, він запустив вельми амбіційний проект “Велике будівництво”, мета якого — побудувати і провести капітальний ремонт 6,5 тисяч кілометрів автодоріг.

На реалізацію проекту виділені рекордні суми з бюджету країни. У 2020 році на це направили 121,8 млрд гривень. Для порівняння: у 2019 ця сума становила 55,5 млрд грн, у 2018 — 39,9 млрд грн, у 2017 —17,4 млрд грн, а у 2016 — 13,9 млрд грн.

Будівництво доріг

За 2020-й вдалося побудувати близько 4 тисяч кілометрів доріг. Крім того, “Укравтодор” повідомляє, що вже у кінці 2021-го почнуться роботи з будівництва першої платної дороги. Водіям доведеться платити по 4 гривні за кілометр шляху. Саме таку вартість планують встановити на нових трасах.

Схожі статті

Танцювала балет і стала домогосподаркою: чим не догодила перша дружина Юрія Горбунова, що пішов до Осадчої

Продюсер Юрій Горбунов рідко розповідає про свою колишню родину - дружину, яка була старша на 10 років і приймальню дочки, але якщо запитають, то обов'язково відповідає.

“Ніхто не бачив цього”: Євген Клопотенко зізнався, що порушив правила проєкту “МастерШеф” задля перемоги

Відомий кухар Євген Клопотенко зізнався, на що йому довелося піти заради перемоги у 5 сезоні наймасштабнішого кулінарного проєкту "МастерШеф".

Не все так ідеально: як виглядає волосся Кароль насправді – без перуки та професійної допомоги стилістів

Співачка Тіна Кароль на публіці завжди намагається виглядати ідеально. У цьому їй допомагають стилісти та візажисти. А як виглядає зірка, коли професіоналів поряд немає?

Наталія Могилевська “ненароком” показала свою розкішну автівку: джип ціною в нову квартирку (ФОТО)

Співачка Наталія Могилевська похвалилася своєю елітною дорогою машиною, яка за останній рік об'їздила тисячі кілометрів бездоріжжям - горами та путівцями.

Це ще не межа: мама Дана Балана вразила новими “талантами” і виглядом. Їй 66 років, а як дівчинка-підліток

Мама молдавського співака Дана Балана, якій виповнилося 66 років, вразила своєю фізичною формою і не лише. Чим цього разу здивувала неперевершена Людмила Балан.

Мармурова підлога, мармурові стільці і браві красені позаду: Ольга Сумська показала, як живе у розкошах

Популярна українська актриса Ольга Сумська вирішила оновити інтер'єр своєї квартири, де мешкає з чоловіком Віталієм Борисюком та молодшою дочкою Ганною. Що з цього вийшло.