Померла акторка Тетяна Проценко, яка зіграла Мальвіну в “Пригодах Буратіно”: причина смерті зірки

У середу 19 травня стало відомо, що померла акторка Тетяна Проценко, найбільш відома за роллю Мальвіни в "Пригодах Буратіно".

Смерть Тетяни Проценко підтвердив її чоловік — актор та журналіст Олексій Войтюк. За його словами, дружина пішла з життя 19 травня о 10:30:

“Вона померла в реанімації у лікарні. Онкологія. Майже три роки вона боролася, і ось, на жаль”.

Мальвіні з “Пригод Буратіно” було 53 роки. Дата та місце прощання з акторкою поки що невідомі.

Тетяна Проценко

Тетяна Проценко ощасливила батьків своєю появою на світ 8 квітня 1968-го. Вона закінчила кінознавче відділення ВГІКу та була членом Міжнародної федерації журналістів. На роль Мальвіни покійна зірка потрапила випадково.

Як розповідала вона сама, асистент режисеру фільму “Пригоди Буратіно”, знятого за мотивами казки Олексія Толстого “Золотий ключик, або Пригоди Буратіно”, познайомився з нею в поїзді та запропонував пройти кастинг на роль дівчинки з синім волоссям. Пізніше режисер Леонід Нечаєв затвердив Тетяну.

Родина Тетяни Проценко
Родина Тетяни Проценко

У 2018-му акторці діагностували рак, але який саме — невідомо. Після операції з видалення пухлини вона повернулася до звичайного життя. Втім, лікування не допомогло і після довгої та виснажливої боротьби Проценко померла.

У неї залишилися двоє дітей — 21-річна донька Анна від першого шлюбу, а також 16-річний син Володимир від другого чоловіка Олексія Войтюка. Він же й повідомив про смерть дружини у себе на сторінці в Фейсбук.

Прихильники висловили близким та рідним Тетяни свої співчуття, до яких приєднується і редакція видання “Сенсація”.

Схожі статті