Як замаринувати капусту на зиму: весь аромат літа в банці

Найбільш класичний варіант приготування маринованої капусти на зиму містить мінімальний набір продуктів, які завжди знайдуться на кухні у кожної домогосподині. Розповідаємо, як це зробити правильно та без зайвих турбот.

Окрім того, що замаринована капуста — дуже смачний гарнір до буль-якої страви, вона ще надзвичайно корисна. Особливо в холодну пору року, коли наш організм потребує вітамінів. Ними може похвалитись капуста, адже містить в собі калій, кальцій, фосфор, сірку, вітаміни U, P, K. Але найбільше капуста багата на вітамін С. Справжні домогосподині, у свою чергу, діляться чудовим рецептом, як можна зберегти смак і користь та запастись таким цінним продуктом на зиму. До того ж, рецепт не займає багато часу і складається з найдоступніших інгредієнтів, які знайдуться в кожному домі. Варто спробувати!

Рецепт маринованої капусти на зиму

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 кілограм капусти
  • 1 літру води
  • 2 чайні ложки оцтової кислоти (70% розчин)
  • 2 столові ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 столова ложка рослинної олії
Маринована капуста на зиму

У першу чергу підготуємо капусту. Її варто добре промити, прибрати зайве зіпсоване листя та обсушити паперовими рушниками. Наріжте її зручними для вас кусками або ж нашаткуйте. Головне, щоб вона добре помістилась в підготовлений посуд. Візьміть банку об’ємом 3 літри та перекладіть сюди капусту. Намагайтесь якомога щільніше її скласти.

А тепер приступаєм до приготування маринаду. Для цього налийте в каструлю воду, додайте сіль, цукор і поставте на плиту. Доведіть до кипіння і додайте оцет та олію. Все потрібно дуже ретельно перемішати, щоб олія добре розійшлася по всій каструлі. Зробіть мінімальний вогонь і готуйте маринад протягом 3-5 хвилин. Потім залийте його в банки з капустою і щільно закрийте їх.

Залиште банки в кімнати на три дні маринуватись. Після цього, можна відправити замариновану капусту в прохолодне місце. Готово!

Приємного апетиту!

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.