В українських містах підвищується вартість проїзду громадським транспортом: причини раптового збільшення цін

З якої причини вартість проїзду слову підстрибнула на декілька гривень?

Нещодавно на офіційних сайтах українських міст з’явилася інформація про те, що планується підвищення вартості проїзду в громадському транспорті. У яких містах відбудуться змінита за якої причини, читайте далі у статті.

Які міста відчують підвищення цін?

Гроші

Так, підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті торкнеться у першу чергу Вінниці, Львова, Полтави, Миколаєва. Відомо, що зараз вартість у цих містах і так більше на 2-3 гривні, ніж у столиці України Києві. Згодом стане відомо, ще кілька міст, які постраждають у цьому році.

Причина підвищення цін

Причина підвищення цін залишається актуальною з 2016 року, коли у дію увійшов закон про льготних пасажирів. Зараз влада України заборгувала приватним перевізникам декілька мільярдів гривень. Саме ці борги і намагаються перекрити за рахунок звичайних пасажирів.

Таким чином, льготників на данний момент захищає не держава, а пасажири, які сидять поруч з ними.

Мер Києва Володимир Кличко заявив, що за киян буде виплачено 800 мільйонів гривень і погашено борг.

Цікаво, що більшість місцевих перевізників не пояснюють справжню причину такої цінової політики. Зазвичай водії намагаються пояснити, що через підвищення цін на топливо, вони змушені просити більше. Тому, що в інакшому разі вони не будуть мати доходу. Тому для більшості громадян України такі тарифи здаються просто необґрунтованими. Чи буде у цьому році погашений борг хоча б частково — невідомо. Ніяких коментарів з приводу цього чекати поки що не доводиться.

Будемо сподіватися, що справа буде урегульована.

Схожі статті

Шлюб з телеведучим перетворив її в “сіру мишу”: як виглядає перша дружина Юрія Горбунова, старша на 10 років

Перша дружина Юрія Горбунова повна протилежність його другої, медійної дружини – Каті Осадчій. Як виглядає жінка і де вона зараз знаходиться?

Нова зачіска та червона помада: 50-річна Олена Мозгова заінтригувала кардинальним перетворенням

Продюсер Олена Мозгова за останній рік встигла продемонструвати багато красивих стильних образів із різними зачісками. Який вигляд має знаменитість зараз?

Слідом за Фіцич відома акторка повідомила, що їй діагностували онкологію: від дітей доведеться відмовитися

Знаменита українська акторка Катерина Молчанова вразила мережу раптовою заявою про те, що в неї знайшли онкологію. Що відбувається, як буде проходити лікування і які перспективи?

Соломія Вітвіцька показала, як проводила коханого у відрядження: що відомо про нового чоловіка зірки 1+1

Зірка ТСН на 1+1 Соломія Вітвіцька насолоджується новими стосунками та із задоволенням демонструє їх на камеру. Проте дещо зірка приховує. Блогер розкрив цю таємницю.

Поки Ані Лорак носила під серцем дитину, коханий обирав обійми інших: якою була східна казка співачки?

Знаменита українська співачка Ані Лорак багато років прожила в шлюбі з турецьким бізнесменом, і ці стосунки вважали прикладом кохання та гармонії.

Оля у Лондоні, Маша у Києві: Єфросиніна і Полякова показали, як хизуються в модних вбраннях по вулиці

Близькі подруги Оля Полякова та Маша Єфросиніна опублікували відео та фото з прогулянки у дуже стильних повсякденних образах із Лондона та Києва. Чий образ крутіший?