Знецінили класиків: Монатік, Дорофєєва, Кароль та інші українські зірки, які потрапили у шкільну програму

Сучасна шкільна програма для українських учнів здивує багатьох, адже на сторінках підручників зараз легко можна зустріти сучасних зірок вітчизняної естради.

У Фейсбук-групі “Батьки SOS” одного разу піднявся великий шум через робочий зошит другокласників з предмету “Я пізнаю світ”. Уся справа в тому, що поруч з такими видатними класиками української літератури, як Леся Українка і Тарас Шевченко, були розміщені фото співаків Наді Дорофєєвої та Дмитра Монатика.

Екс-солістка групи “Время и Стекло” зізналася, що як тільки про це дізналася, то була ошелешена, проте не стала приховувати, що здивування було приємним.

Надя Дорофєєва і Дмитро Монатік в шкільному підручнику поряд с Тарасом Шевченко та Лесею Українкою
Надя Дорофєєва і Дмитро Монатік в шкільному підручнику поряд с Тарасом Шевченко та Лесею Українкою

Крім цих артистів, у схваленій Міносвітою програмі опинилися шоумени Сергій Притула, Володимир Остапчук, Олександр Скічко, лідер групи “Скрябін” Андрій Кузьменко, фронтмен “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук. Але обігнала всіх поп-діва Тіна Кароль, яка вже майже 5 років світиться на сторінках підручників. Її пісню “Україна — це ти” внесли в хрестоматію дитячої літератури для 1-2 класів.

Думка колег зіркових героїв сучасної програми для школярів розділилася — одні раді за них, інші засмучені тим, кого діти зараз вважають видатними українцями.

Тіна Кароль і Сергій Притула в шкільних підручниках
Тіна Кароль і Сергій Притула в шкільних підручниках

Так, Слава Камінська з “НеАнгелів” впевнена, що про Монатіка і Надю Дорофєєву дітлахи зараз знають більше, ніж про Шевченка і Українку, тим не менш, вона вважає, що шкільний підручник — не місце для представників шоу-бізнесу.

Актор Антін Мухарський категорично проти подібного: ставити артистів в один ряд з класиками — це як змішувати святе з грішним. А ось лідер рок-гурту “Друга ріка” Валерій Харчишин сприймає це спокійно — така сучасна культура, хочемо ми того чи ні.

Схожі статті

Хостікоєв віддав перевагу не Сумській, а іншій: кому подарував серце актор, перш ніж усвідомити, що упустив

Історія кохання Анатолія Хостікоєва та Наталії Сумської розпочалася доволі дивним чином, адже спочатку актор надав перевагу абсолютно іншій жінці, а свої почуття усвідомив пізніше.

Забрала фату Могилевської і вийшла заміж за кохання всього її життя: як виглядає дружина екс-обранця зірки?

20 років тому Наталія Могилевська розповіла світу про своє велике кохання. Але вже незабаром це кохання дісталося інший, яка вийшла заміж за колишнього зірки.

Камалія може зробити велику помилку: відомий блогер розкрив неприємні подробиці життя найбагатшої співачки

Відомий український блогер Богдан Беспалов, на тлі новин про весілля Камалії, звернувся до співачки із закликом не робити помилок. А доки він записував ролик, артистка покинула країну.

Тихесенько видалився із соцмереж і втік із України: де зараз перебуває багатодітний Андрій Доманський?

Вже 2 роки Андрій Доманський не виходить на зв'язок. Журналісти довго з'ясовували, куди він подівся, поки сам телеведучий видалився з мереж та втік з України.

Альона Омаргалієва розповіла про третю невдалу вагітність від Тамерлана і назвала причину: “Він не в грі”

Знаменита українська співачка Альона Омаргаієва вперше розповіла про третю невдалу вагітність та зізналася, що стало причиною її втрати. Деталі в статті.

Коли королева вже не ти: Каменських, Таюне, Мейхер – зірки, які назавжди втратили колишню популярність

Ще два роки тому вони були на піку популярності та користувалися безмежним коханням багатомільйонної аудиторії шанувальників, які не пропускали жодного концерту..