Міністр охорони здоров’я пообіцяв медикам більші зарплати

Вся країна зранку слухає Максима Степанова. Його оперативна інформація про поширення вірусу COVID-19 насторожує, але вселяє надію, що все буде добре. Вона, як ранішнє благословення.

Днями він озвучив високу і благородну мету – реформувати екстрену медичну допомогу до еталонного рівня. Саме так, що там розпорошуватися на дрібниці? Треба ставити великі цілі.

Наступного року, заявив днями на брифінгу Степанов, закладаються значні кошти, які дозволять сплачувати справедливу заробітну плату медикам. Степанов пообіцяв підвищення зарплатні не тільки лікарям, але й молодшому медичному персоналу і водіям. І не просто так, голослівно, а назвав суми. Степанов вважає, що лікар має отримувати не менше 20 тис грн, фельдшер – 16 тис, а водій – 12.

Екстрена медична допомога

Напевно на Степанова зійшов Дух Святий і відкрив йому очі. Бо Степанов, побувавши у Бородянській підстанції екстреної медичної допомоги, виявив численні порушення умов роботи медиків. Про це повідомляє Інтернет портал МОЗу.

Виявляється, медики підстанції до цього часу не мають якісних масок, не забезпечені у достатній кількості захисними костюмами – їх на бригаду видається один. І, якщо до хворого зайшли два медики, то потрібно керівнику установи потім надати додаткові докази, що то був справді хворий на коронавірус. Інакше обіцяні Урядом надбавки за роботу з хворими на COVID-19 – зась. Степанов також зафіксував відсутність оснащення авто лікарськими засобами.

А поки медицина в Україні набуде ознак еталонної, Максим Степанов пообіцяв “вернутися до голови Київської державної обладміністрації з проханням розібратися і прийняти необхідні дисциплінарні заходи по відношенню до керівника екстреної медичної допомоги, бо кількість скарг від працівників чимала”.

Так працює Максим Степанов.

Схожі статті

“Я тебе попереджала”. Слава Камінська не стримала емоцій та зробила публічне звернення: Сміюха знову вивела?

Знаменита українська співачка Слава Камінська зробила публічне звернення в соціальній мережі, яке збентежило багатьох підписників. Що відбувається?

“Мені настільки погано, що не можу стояти”: вагітна Джамала розповіла, чому не жила разом зі своїми дітьма

Знаменита українська співачка Джамала вразила зізнанням про те, що тривалий час не жила разом зі своїми дітьми. Кому артистка віддала дітей і як переживає вагітність?

“Є бажання”: 22-річна Анна Трінчер розповіла про нові стосунки після розлучення з Олександром Волошиним

Популярна акторка та виконавиця Анна Трінчер зізналася, як складалося її особисте життя за останні пів року. Похвалитися нічим, проте про досвід розповісти не зайве.

Потап заговорив про свої почуття до Насті Каменських у її день народження: про кохання навіть і не йдеться

Знаменитий український продюсер та репер Потап публічно привітав дружину з днем народження та заговорив про свої почуття до неї. Детальніше в нашому матеріалі.

“Ця дівчиночка, ця жіночка”: Аліна Гросу вперше розповіла про коханку свого обранця та знайомство з нею

Останні декілька років Аліна Гросу була не надто відвертою на рахунок своїх особистих стосунків з чоловіками, і на це було безліч причин. Однак, нещодавно вона розповіла, як дізналася про коханку.

Андрій Данилко розповів про своє весілля та зробив неймовірне зізнання про наречену: “Дуже трепетний момент”

Знаменитий український виконавець Андрій Данилко вперше розповів про своє весілля та зізнався, яким його бачить. Що очікує на наречену артиста?