Зрада відміняється? Стало відомо, хто допустив появу Дорофеєвої і Монатіка в одному ряду з Шевченком і Українкою

Батьки другокласників скаржаться на зошит, в якому в один ряд поставили співаків і видатних українців.

Нещодавно у соцмережах розгорівся справжній скандал навколо підручника для другого класу «Я досліджую світ», в якому відомих українських поп-виконавців Надю Дорофеєву та Дмитра Монатіка поставили в один ряд з Тарасом Шевченком і Лесею Українкою.

Вперше фото сторінки, на якій дітей просять назвати відомих українців, які зображені на знімках, було опубліковано в Facebook-групі “Батьки SOS”.

Реакція соцмереж
Реакція соцмереж

Багатьох батьків обурив той факт, що поруч з класиками української літератури поставили співаків. Деякі справедливо зауважували, що навіть вони не знають, хто зображений на фото, і критикували Міністерство освіти. Однак інші користувачі соцмереж не побачили в завданні нічого неприйнятного.

Проєкт “По той бік новин” розібрався, наскільки правдивою є інформація про скандальний підручник, і хто схвалював його використання в українських школах.

Як з’ясувалося, на скандальному знімку не шкільний підручник, а зошит. Наразі на сайті Міносвіти для учнів другого класу рекомендують11 підручників “Я досліджую світ”, школи самі можуть вибрати якийсь з них для навчання. Зошити для підручників використовувати не обов’язково, батьки з учителем самі вирішують, чи купувати їх. Зошитів для цього предмета існує теж декілька, і конкретно зошит, який викликав таку хвилю обурення, використовується лише в декількох школах.

Зошит
Зошит

Авторкою зошита «Я досліджую світ», який наробив стільки галасу в соцмережах, є Юлія Шумейко, яка розробила його для підручника авторства Ірини Андрусенко.

На першій сторінці зошита написано, що він “схвалений для використання у загальноосвітніх навчальних закладах”. Однак ким саме схвалений – не зазначено, тож, можливо, Міністерство освіти тут зовсім ні при чому. При цьому рекомендованих зошитів до підручників на сайті МОН немає.

Чому авторка зошита вирішила запропонувати дітям таке дивне завдання – невідомо.

Схожі статті

“У нього є коханка?”: 28-річна Аліна Гросу зізналася, чому приховує обличчя свого офіційного чоловіка

Відома виконавиця Аліна Гросу не поспішає ділитися інформацією про свого обранця. Й хоча зірка публікує спільні фото, обличчя коханого завжди залишається за кадром. Що приховує жінка?

Не гірші за оригінал: як виглядають двійники Винника, Соломії Вітвіцької, Дантеса та ще 2 українських зірок

Зовнішня схожість цих українських та зарубіжних знаменитостей вражає. ТОП-5 двійників, які з першого погляду не відрізниш - Даетес, Винник, Вітвіцька, Фролова, Воржева та їхні голлівудські близнюки.

Хостікоєв віддав перевагу не Сумській, а іншій: кому подарував серце актор, перш ніж усвідомити, що упустив

Історія кохання Анатолія Хостікоєва та Наталії Сумської розпочалася доволі дивним чином, адже спочатку актор надав перевагу абсолютно іншій жінці, а свої почуття усвідомив пізніше.

Забрала фату Могилевської і вийшла заміж за кохання всього її життя: як виглядає дружина екс-обранця зірки?

20 років тому Наталія Могилевська розповіла світу про своє велике кохання. Але вже незабаром це кохання дісталося інший, яка вийшла заміж за колишнього зірки.

Камалія може зробити велику помилку: відомий блогер розкрив неприємні подробиці життя найбагатшої співачки

Відомий український блогер Богдан Беспалов, на тлі новин про весілля Камалії, звернувся до співачки із закликом не робити помилок. А доки він записував ролик, артистка покинула країну.

Тихесенько видалився із соцмереж і втік із України: де зараз перебуває багатодітний Андрій Доманський?

Вже 2 роки Андрій Доманський не виходить на зв'язок. Журналісти довго з'ясовували, куди він подівся, поки сам телеведучий видалився з мереж та втік з України.