Свято 4 серпня 2021: що можна та не можна робити на день пам’яті Марії Магдалини – все про традиції

Марія Магдалина знайшла у Спасителі зцілення та пішла за ним на Гологофу.

Марія Магдалина. Масова культура чомусь перетворила ученицю Христову ледь не на його обраницю. Відомо, що свята пішла втішати Богородицю, коли Спаситель вознісся на небо. Через це стереотипним є бачення цієї персони, як ледь не жінки Сина Божого. Насправді Марія була зцілена Ісусом від бісів і, побачивши те, ким він є насправді стала вірною послідовницею.

Марія Магдалина

Цікаво, що перші християни взагалі ототожнювали цю жінку з сестрою Христа. Втім, це теж помилкове бачення її постаті.

Дійсно, Марія несла у собі любов до Спасителя і була поруч з ним не тільки у часи слави і піднесення, а й прийшла проводити його в останню путь на Голгофу. Однією з перших вона дізналася про воскресіння Христа, а згодом з його вченням обійшла всю Італію.

Чому Марія Магдалина стала грішницею?

З легкої руки Папи Римського Григорія I, також відомого як Григорій Великий, католицька церква окреслила жінку, як блудницю. Лише у 1969 році, після досліджень вчених, Ватикан примирився з допущеною помилкою та визнав, що порочити Марію немає підстав.

Що заборонено робити 4 серпня?

У цей день більшість заборон стосується жінок, оскільки Магдалина стала уособленням учениць Христа.

Не рекомендує церква сьогодні прати, поратися у городі та займатися свійськими тваринами. Вважалося, що це принесе господині фінансові труднощі. Жінкам у цей день радять покрити голову та піти замовити молитву 40 уст за здоров’я рідних та упокій всіх відомих пращурів.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.