Свято 7 серпня 2021 року: що можна і не можна робити на Успіння праведної Анни – бабусі Христа

Святий канон знає кількох родичів Ісуса Христа. Його бабуся Анна стала праведницею, якій поклоняються віряни.

Анна з Назарету була простою жінкою, яка жила у любові та злагоді з коханим Іоакимом. Працьовите подружжя тужило лише про одне – не було дітей. Вже почала старіти пара, а нащадків все у них і не з’являлося. Сусідки пліткували, а чоловіки насміхалися над Іоакимом.

Не витримав чоловік, подумав, що на ньому – великий гріх. Взяв аскезу і пішов до пустелі молитися. Його праведна Анна дізналася, що її коханого принижують, стала в пості і молитві скорботно просити Бога про дарування їй дитини.

Свята Анна

Господь почув молитви своїх вірян та обидва почули від Ангела добру звістку – буде донечка. Але дівчинка буде непроста – її благословлятиме весь рід людський. У Анни народилася Богородиця.

Заборони 7 серпня

Так, як Анна хотіла поповнення у родині та плекала свою родину, не можна сваритися. Особливо слід утриматися від скандалів та лихих слів матерям та їх донькам. Щоб не розгнівати святу влаштуйте невелике свято собі та мамі. Згадайте все хороше, що подарувала вам рідна людина. Також привітати можна і бабусь.

Тім, хто планує завагітніти, слід помолитися сьогодні у храмі та бажано поставити свічку біля образу праведниці Анни.

Також зверніть увагу на сьогоднішню погоду. Якщо день хмарний, дощить – то зима теж буде холодною та суворою. Недарма у народі святу Анну кликали “Ганна-Зимовказівниця” або “Ганна-холодниця”.

Помоліться за знайомих Ганн, Макарієв, Микол та Олександрів сьогодні.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.