Коли переводять годинник на зимовий час 2021: в який день, о котрій годині та як це впливає на здоров’я

Вже багато років точаться суперечки з приводу переходу на зимовий час. 2021 – не виняток. Чи дійсно країна може зекономити кошти одним лише переводом годинникових стрілок? У цьому матеріалі ми згадаємо, як виникла така ідея, як жили наші предки 100 років тому, розглянемо теорії впливу зміни біоритмів на людину та відповімо на головне питання – коли переводять годинник на зимовий час у 2021-му.

Перехід на зимовий час 2021 є обов’язковим для всієї країни. Ця традиція є відносно новою і пов’язана з економією електроенергії. Останнім часом з’явилося багато критиків у даної ідеї, мовляв, ніхто вже так у Європі не робить, але наша держава все одно взяла інше рішення й оголосила, коли переводять годинник на зимовий час у 2021 році.

Коли переводять годинник на зимовий час 2021

Чи переходить Європа на зимовий час?

Ідея економити електроенергію виникла у минулому столітті. Тоді провідні європейські країни вирішили двічі на рік пересувати стрілки годинників, аби робоча діяльність людини тривала у світлу пору доби. Разом з цим навантаження на електростанції б зменшувалося. В Україну традиція дійшла у 1981 році, а за часів Незалежності, у 1996, Верховна Рада Україна на законодавчому рівні зафіксувала перехід держави на зимовий і літній час. У 21 сторіччі у ЄС масово почали відмовлятися від цього задуму, мовляв, природні біоритми людини не пристосовані до цього. Втім, цього року Австрія, Польща, Монако, Молдова, Румунія, Фінляндія, Швеція разом з нами будуть спати на одну годину більше.

Який час є органічним для людини: зимовий чи літній?

Коли переводять годинник на зимовий час 2021

Лікарі стверджують, що перехід на зимовий час 2021 може завдати шкоди імунітету та збити ритм сну. Медики вважають, що для того, аби правильно адаптуватися до зміни періоду, потрібно мінімум за 3 дні дотримуватися режиму, виключити з раціону жирну і смажену їжу, аби не перенавантажити шлунок, а також спати щонайменше 7 годин. Після того, як задзвонив будильник – одразу включайте світло, аби організм припинив виробіток мелатоніну.

Коли слід пересунути стрілки на 1 годину назад цього року?

Приготуватися до переходу на зимовий час 2021 слід 30 жовтня. О 4-й ранку 31 жовтня стрілки годинників слід посунути назад на третю ночі. Втім, сучасні гаджети вже давно можуть це зробити за нас автоматично, тож питання про те, коли переводять годинник на зимовий час 2021 – лише проблема електронних помічників. Комфортних вам змін і будьте здорові!

Схожі статті

Після удочеріння двох дівчаток: Могилевська більше не приховує щемливої правди про свою нову “дитину”

Співачка Наталія Могилевська, яка у 2023 році несподівано оголосила, що стала мамою двох дівчаток-сестер, здивувала визнанням про ще одну свою нову "дитину".

Бужинська показала молодших дітей від іноземця: а як виглядає її старша донька від пластичного хірурга

Співачка Катерина Бужинська часто показує молодших дітей від болгарського бізнесмена - двійнят Діму та Катю. А як виглядає її старша дочка, що народилася від пластичного хірурга.

Як справжня англійка: Оля Полякова у стильному образі прогулялася Лондоном – штани, кросівки та берет

Українська співачка Оля Полякова, яка уважно слідкує за модними трендами, продемонструвала у Лондоні стильний повсякденний комплект, у якому дуже комфортно гуляти.

“Критична ситуація”: дружина 58-річного Віктора Павліка приголомшила новиною про стан здоров’я чоловіка

Четверта дружина Віктора Павлика - блогерка Катерина Репяхова зникла на кілька днів із соцмереж, а потім приголомшила шанувальників новиною про стан здоров'я знаменитого чоловіка.

Не наважилася ні Лорак, ні Реус: кохана Налчаджиоглу приголомшила зізнанням – тепер із Муратом назавжди

Нова дівчина турецького бізнесмена Мурата Налчаджиоглу зробила своєму коханому сюрприз. Його колишні дружини- Ані Лорак та Лілія Реус до такого не додумалися.

Улюбленець мільйонів жінок Віталій Салій щасливо одружений: як виглядає дружина і син українського актора

Український актор Віталій Салій не звик розповсюджуватись на тему особистого життя в мережі. Проте кілька деталей про сім'ю знаменитості все-таки відомо. Як виглядає дружина та єдиний син артиста?