85% українців вважають себе патріотами, а 59% готові захищати Україну зі зброєю в руках

85% українців назвали себе патріотами, при цьому відносно більше патріотично налаштованих громадян серед респондентів старшого віку.

Більшість українців вважають себе патріотами своєї країни, однак не всі готові воювати за неї.

Такі результати опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг” до Дня захисника України.

Так, як свідчать дані соціологічного дослідження, 85%  українців вважають себе патріотами України, 12% – так не вважають.

При цього відсоток патріотично налаштованих українців приблизно однаковий по всій території країни, проте відносно вищий серед респондентів старшого віку.

Як зясувалося, 69% учасників опитування позитивно ставляться до впровадження свята Дня захисника України на державному рівні, 23% – сприймають нейтрально і тільки 5% – негативно. Найкраще дане свято сприймається населенням західних та центральних областей.

Військовослужбовець

Щодо готовності стати захисником своєї країни, то, як свідчать дані опитування, 59% респондентів заявили, що у випадку виникнення такої загрози готові зі зброєю в руках відстоювати територіальну цілісність країни.

Дане опитування проводилось 10-12 жовтня методом телефонного інтерв’ю. В ньому взяло участь 2000 українців віком від 18 років і більше в усіх областях України, за винятком тимчасово окупованих Криму, частин Луганської та Донецької  областей.

Схожі статті

Шлюб з телеведучим перетворив її в “сіру мишу”: як виглядає перша дружина Юрія Горбунова, старша на 10 років

Перша дружина Юрія Горбунова повна протилежність його другої, медійної дружини – Каті Осадчій. Як виглядає жінка і де вона зараз знаходиться?

Нова зачіска та червона помада: 50-річна Олена Мозгова заінтригувала кардинальним перетворенням

Продюсер Олена Мозгова за останній рік встигла продемонструвати багато красивих стильних образів із різними зачісками. Який вигляд має знаменитість зараз?

Слідом за Фіцич відома акторка повідомила, що їй діагностували онкологію: від дітей доведеться відмовитися

Знаменита українська акторка Катерина Молчанова вразила мережу раптовою заявою про те, що в неї знайшли онкологію. Що відбувається, як буде проходити лікування і які перспективи?

Соломія Вітвіцька показала, як проводила коханого у відрядження: що відомо про нового чоловіка зірки 1+1

Зірка ТСН на 1+1 Соломія Вітвіцька насолоджується новими стосунками та із задоволенням демонструє їх на камеру. Проте дещо зірка приховує. Блогер розкрив цю таємницю.

Поки Ані Лорак носила під серцем дитину, коханий обирав обійми інших: якою була східна казка співачки?

Знаменита українська співачка Ані Лорак багато років прожила в шлюбі з турецьким бізнесменом, і ці стосунки вважали прикладом кохання та гармонії.

Оля у Лондоні, Маша у Києві: Єфросиніна і Полякова показали, як хизуються в модних вбраннях по вулиці

Близькі подруги Оля Полякова та Маша Єфросиніна опублікували відео та фото з прогулянки у дуже стильних повсякденних образах із Лондона та Києва. Чий образ крутіший?