Колектив Львівської опери відзначив 120-річчя з дня відкриття театру

Програма святкування увібрала в себе Урочисту академію та святковий Гранд- концерт. На свято високого мистецтва прибули поважні гості − представники влади, духовенства, митці, науковці з різних куточків України та з-за кордону.

Символічно, що святкування відбулося саме у день, коли вперше театр відкрив двері  вишуканій публіці 120 років тому. З того часу театр не перестає бути архітектурною окрасою старої частини міста і культурним центром Галичини.

Під час урочистої академії прозвучали вітання від Президента України Володимира Зеленського (зачитав голова Львівської ОДА М. Козицький), голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова (виголосив депутат ВРУ Р.Тістик) та профільного міністра.

На сцені - оркестр театру
На сцені – оркестр театру

Прийшли привітати й місцеві керівники − голова Львівської облради Олександр Ганущин і міський голови Львова Андрій Садовий. А також з привітаннями звернулися керівники інших українських театрів  та італійський режисер та продюсер Антоніо де Лучії.

Не дивлячись на обмеження, пов’язані з пандемією, на концерт приїхали запрошені артисти світового рівня, українці Ольга Кульчинська, солістка Метрополітен-опера і Паризької опери та диригентка Оксана Линів.

Ольга Кульчинська та Оксана Линів
Ольга Кульчинська та Оксана Линів

Програма концерту відтворила хронологічний ряд знакових постановок репертуару театру за 120-річний період.

Під час святкування ряд артистів та працівників театру були нагороджені званнями «Народний”(«Заслужений») артист України» та  «Заслужений працівник культури України».

Василь Вовкун
Василь Вовкун

Підсумовуючи, генеральний директор-художній керівник Львівської національної опери, режисер Василь Вовкун подякував усім за спільну радість святкування.

Артисти балету

Артисти балету

Схожі статті

“Хобі або колекціонування”: родину Мірошниченків розкритикувати через усиновлення дитини. Пара відреагувала

Кожну публічну людину переслідують як шанувальники, так і хейтери. Навіть за добрі справи їм частенько прилітає "на горіхи" від невдоволеної публіки.

Тіна Кароль не захотіла приховувати материнського щастя і вразила повідомленням: “У мене буде донечка”

Знаменита українська співачка Тіна Кароль підкорила мережу реакцією на своїх шанувальниць під час випуску її нової пісні. Що ж відбувається?

“Маємо те, що маємо”: після розлучення Віра Брежнєва змінилася і показала обличчя без косметики та фільтрів

Знаменита українська співачка Віра Брежнєва вперше за довгий час показала, як виглядає абсолютно без косметики та без фільтрів. Усі деталі в статті.

Євгенія Власова повернулася на сцену та показала, як зараз виглядає: красивіша, ніж за часів “живої ріки”

Знаменита українська співачка Євгенія Власова вперше за багато років презентувала новий відеокліп та вразила мережу своїм молодим виглядом. Яка зірка зараз?

“Давайте допомагати одне одному”: 38-річна Цибульська потрапила в ДТП, але не визнала свій промах за кермом

Відома артистка повідомила про прикрий інцидент, що трапився з нею вчора. Жінка потрапила у невелике ДТП, проте обурена вона не власним стилем водіння, а поведінкою суспільства.

Катерина Осадча стривожила фанатів виглядом та розповіла, що з нею сталося вдома: “Почуваєшся ганчіркою”

Катя Осадча є активною користувачкою соціальних мереж. Зірка використовує будь-яку можливості для того, щоб створити корисний та дійсно цікавий контент.