Церковне свято 24 листопада: що можна і не можна робити на день пам’яті Віктора та Стефаниди – всі традиції

24 листопада за традицією присвячено християнським мученикам, які не зрадили Спасителя і до останнього тримали слово вірності постулатам Сина Божого. Втім, цей день вважається ще й дуже енергетично сильним. Тому дуже важливо з правильним посилом звернутися до Господа.

Сьогодні церква відзначає день пам’яті святих мучеників Віктора та Стефаниди. Християни довго протистояли язичницькому культу, прибічники якого виявилися сильнішими. Вірян стратили, але їхні молитви були настільки сильними, що 24 листопада зарядилося енергетикою вірних учнів Господніх.

Церковне свято 24 листопада

Талісманом народжених у цей день є берил. Вважається, що цей камінь можна заряджати на літургіях, а ще на сонці. Тоді своєму господарю він принесе максимум сил та натхнення. Втім, головним оберегом на дане свято є, звісно, молитва.

Саме вона вберегла від ран Віктора і пом’якшила муки Стефаниди. Саме вона захистить вас від ворогів на роботі та енергетичних вампірів. Молитися слід святому Миколаю, адже саме він вважається найсильнішим захисником всіх, хто потребує допомоги у скрутній ситуації.

Чудотворець Микола, Захисник і Спаситель. Допоможи мені на слизькій дорозі, захисти від недобрих людей. Від ходьби нехай не ломляться ноги, а Господь не покарає сильніше. Захисти моє життя від поганого, щоб в жадібності злий не пропасти. Відведи супостата лихого, щоб від козней його не впасти. Нехай буде воля твоя. Амінь.

З цими рядками потрібно зустрічати сонце. Вважається, що проміння світила знищать весь негатив навколо вас. Перед читанням молитви слід також протерти образи Христа або Богородиці. Дозволяється не ставати на коліна перед іконою, але бажано запалити свічку під час домашнього обряду.

Головне у подумках побажати всім лиходіям, які вас образили розуму, а у Бога, після слова “Амінь” попросити для себе та близьких сил.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.