Собор Паризької Богоматері, зруйнований пожежею постане у первозданному вигляді

Відновлювати шпиль Собору Паризької Богоматері будуть тим самим методом і з того самого матеріалу, з якого був збудований 800 років тому. Таке рішення французькі спеціалісти прийняли після тривалих обговорень.

Дерев’яну крокву з натурального дуба (копію), виготовлену за стародавнім методом за допомогою пили і сокири показали відвідувачам Європейських виставкових днів. Крокву підняли і поставили за допомогою копії стародавньої сільської системи блоків, а до її верхівки на знак закінчення роботи прив’язали дубову гілку — традиція, поширена у багатьох європейських країнах, повідомляє Credo

Загальна вага дубових каркасів — 3 тонни. Усього таких мають зробити 25. Виготовленням займається група «Теслі без кордонів» — міжнародне благодійне об’єднання, що діє за принципом «Лікарів без кордонів» та інших подібних, повідомляє

На разі не відомо також, з допомогою якої техніки цю конструкцію будуть піднімати і встановлювати на стіни собору Нотр-Дам де Парі.

Філіпп Гурмен, експерт по дереву, який залучений до відновлювальних робіт у соборі, визначив, що столярні роботи у храмі зможуть розпочатися не раніше 2022 року. Причиною є не деревина, а рідкісний камінь, який використовувався для таких робіт у той час. Чимало каменів після пожежі 2019 року сильно постраждали і потребують заміни.

Дерев’яну крокву прикрасили дубовою гілкою

Еманюель Макрон, Президент Франції, сподівається, що Паризький Нотр-Дам відчинить двері відвідувачам у 2024 році. Цього року мають відбутися Олімпійські ігри в Парижі. Цей термін чимало експертів вважають нереальним.

На сьогодні ще тривають роботи з демонтажу розплавлених риштувань, що були встановлені для реконструкції шпиля, через яку і сталася пожежа, а над очищенням частини склепіння собору від наслідків пожежі продовжують працювати 35 промислових альпіністів.

Старовинний орган, який налічує 8000 труб, забрали в ремонт ще на початку серпня.

 

Схожі статті

Не гірші за оригінал: як виглядають двійники Винника, Соломії Вітвіцької, Дантеса та ще 2 українських зірок

Зовнішня схожість цих українських та зарубіжних знаменитостей вражає. ТОП-5 двійників, які з першого погляду не відрізниш - Даетес, Винник, Вітвіцька, Фролова, Воржева та їхні голлівудські близнюки.

Хостікоєв віддав перевагу не Сумській, а іншій: кому подарував серце актор, перш ніж усвідомити, що упустив

Історія кохання Анатолія Хостікоєва та Наталії Сумської розпочалася доволі дивним чином, адже спочатку актор надав перевагу абсолютно іншій жінці, а свої почуття усвідомив пізніше.

Забрала фату Могилевської і вийшла заміж за кохання всього її життя: як виглядає дружина екс-обранця зірки?

20 років тому Наталія Могилевська розповіла світу про своє велике кохання. Але вже незабаром це кохання дісталося інший, яка вийшла заміж за колишнього зірки.

Камалія може зробити велику помилку: відомий блогер розкрив неприємні подробиці життя найбагатшої співачки

Відомий український блогер Богдан Беспалов, на тлі новин про весілля Камалії, звернувся до співачки із закликом не робити помилок. А доки він записував ролик, артистка покинула країну.

Тихесенько видалився із соцмереж і втік із України: де зараз перебуває багатодітний Андрій Доманський?

Вже 2 роки Андрій Доманський не виходить на зв'язок. Журналісти довго з'ясовували, куди він подівся, поки сам телеведучий видалився з мереж та втік з України.

Альона Омаргалієва розповіла про третю невдалу вагітність від Тамерлана і назвала причину: “Він не в грі”

Знаменита українська співачка Альона Омаргаієва вперше розповіла про третю невдалу вагітність та зізналася, що стало причиною її втрати. Деталі в статті.