Молитва на вівторок своїми словами: залучаємо в дім духовне багатство

Існує багато прекрасних молитов, створених під дією Святого Духа. Але людина, практикуюча духовне життя, в якийсь момент завжди захоче звернутися своїми словами до Бога. Церква заохочує такі практики, але, щоб молитва була вислухана, треба знати, як робити правильно.

Кожна молитва має містити такі складові: прослава, подяка, перепрошення, аж щойно потім прохання.

Висловлюючи прославу Господу, збуджуємо свої почуття на вигляд всього, що нас оточує. Бо, «хто, як Бог»? Хто ще здатний створити і повторити усе те, що оточує нас – гори, моря, різноманітні рослини, тварини і птаство. І мене, людину, що створив на свою, Божу, подобу. Він дав усе це мені, щоб я розумно панував(-ла) над цим. Він дав мені вільну волю і показав, як маю жити, щоб бути щасливою  і з’єднатися з Ним у вічності. Він початок і кінець, ім’я Йому любов. То ж, хай буде благословенний навіки.

Дякую за все, що дав мені мій Бог – за добра і за труднощі. Бо усе, що з Його святої волі – усе мені на благо. І, якщо чогось не зрозуміла у своєму житті, то не з причини того, що Бог мене відкинув, а тому, що сама відійшла від нього. Дякую Тобі, отче, що знайшов мене і пригорнув знову. Дякую за моє життя, за здоров’я, мир над головою і у моєму серці, дякую за родину, за працю – за все, бо Ти – «мій пастир і нічого не бракуватиме мені».

Перепрошую Господа за свої гріхи і повсякденні слабкості. За недостойні вчинки, якими понизила себе в Його святих очах і образила Його.

Господь сказав: «Просіть – і дасться вам, шукайте – і знайдете, стукайте – і відчиниться». Це проста філософія повсякденного життя. Я повсякчас маю якусь потребу – малу і велику. Мені потрібно вирішувати купу різноманітних проблем, пов’язаних зі своїм життям і життям своєї родини. А часом – й життям суспільства, країни… Боже, не зумію усе це здолати сам(-ма). Прошу, візьми це у свої руки, бо тільки Ти знаєш, як має бути і як краще. Благаю, будь зі мною у час моєї відповідальності і мого вибору. Благослови моє думання і моє діяння.

Ікона Дух святий, виконана на склі

Взірець молитви своїми словами

Великий Боже, Отче, батьку, Ти в оточенні Ангелів і Архангелів і херувими й серафими не сміють споглядати Твою славу. Але я, найменше із Твоїх сотворінь, наважився(-ася) звернутися до Тебе.

Дякую, Господи, що Ти мене збудив зі сну. Навчи мої ноги ходити шляхами Твоїми, дай мудрості і волі кожну справу і кожне слово, яке вийде з моїх вуст, творити на Твою славу і згідно з Твоєю волею.

Господи пробач мені мою погану вдачу, мій дурний характер, мій злий язик, пробач, що не дослухаюся до Тебе і пробую будувати сама. Виправляй мене і будуй мене згідно Твоєї волі.

Не відкинь мене у моїх повсякденних потребах, а, як сам знаєш, виріши їх. Подай здоров’я мені і моїм рідним, миру для світу і миру для наших душ. Дай усе, що мені необхідне на нинішній день. (тут можна сформулювати якесь конкретне прохання). І нехай на все буде воля Твоя, Отця, Сина  Святого Духа, який живеш і царюєш нині, повсякчас і навіки вічні. Амінь.

 

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.

Молитва за зцілення хворих дітей від усіх недуг до Ісуса, Богородиці та Матрони Московської

Хвороба ніколи не обіцяє нічого хорошого, а особливо важко, коли хворіє дитина. У такі моменти не опустити руки допоможе молитва.

Молитва матерям і дружинам за здоров’я воїнів, що хоробро захищають Україну. Господи, вбережи наших героїв

Ні для кого не секрет, що українські військові щоденно захищають країну на Донбасі. Підтримаємо їх добрим словом та молитвою.

Радуниця 2021: традиції поминального вівторка, що не можна робити в цей день та як поминати покійних

Радуницю завжди відзначають у вівторок другого тижня після одного з найбільших православних свят — Великодня. У 2021 році цей день припадає на 11 травня.