Не лише хризантеми: ТОП-7 квітів, які прикрасять ваш дім і двір восени

Осінь багата на барви. Природа ніби востаннє хоче показати всю, без залишку, красу, яку вмістила у собі. На цьому тлі квіти займають особливе місце на клумбах біля дому і у нашому серці, рятуючи нас від самотності і депресії.

Квіти, які знаємо з дитинства, але які ніколи не надокучать

Майори

Язичкові квіти цинії, зовнішнім виглядом трохи схожі на ромашки, як відлуння літа. Дуже популярні осінні квіти. Бувають різноманітних кольорів: білі, пурпурові, жовтогарячі, жовті, червоні – всіх можливих забарвлень, крім відтінків синього.

Це квітка з дуже давньою історією. Деякі види культивували ще ацтеки. Про цинію відомий і факт, що у 2016  році квіти розцвіли у космосі на Міжнародній космічній станції.

Чорнобривці

Усім відома квітка, яку «насіяла мама» має латинську назву  − тагетес. Квітка чорнобривців крім декоративних властивостей використовується як прянощі до мясних і рибних страв. А у народній медицині – як імуностимулюючий, протизапальний засіб.

Крокус банатський

Один з багатьох різновидів крокусів, який цвіте восени. Має ліловий або бузковий колір і надзвичайно ніжний запах. Росте в Карпатах, Румунії, на Балканах. Має лікувальні властивості. Має протизапальні та антисептичні властивості. Сприяє виробленню гормону щастя – серотоніну. Сильний природний афродизіак. З його допомогою лікують проблеми з чоловічою потенцією. Занесений у Червону Книгу.

Жоржина

Найпопулярніша осіння  однорічна квітка для території  навколо дому. До нас квіти прибули зі США на початку минулого сторіччя. Існує біля 20 000 видів цієї квітки. Є суто декоративною рослиною.

Троянда

Її справедливо називається королевою квітів. Є окрасою клумб і алей. Пізні осінні сорти: паркові, американські і канадські сорти можуть відважно переносити навіть перші морози.

Золотарник

Багаторічна рослина з яскраво-жовтими суцвіттями у вигляді парасольки. Золотарник здатний сам розростатися і якщо це не контролювати, то він, на подобі буряна, може заполонити усю ділянку.

Є лікарською рослиною, має сильну жовчогінну і сечогінну дію.

Рододендрон

Цвіте у червні, але його називають вічнозеленим кущем. Широко використовується у ландшафтному дизайні.

Схожі статті

Дан Балан з розмахом відгуляв весілля і показав наречену, яка багато років його любила: вона вже вагітна

Популярний молдавський виконавець Дан Балан відгуляв гучне весілля та показав неймовірні кадри з торжества, на якому також засвітилася зіркова наречена.

Давно лисий, з синіми очима та завжди у простому одязі: Софія Ротару показала, як виглядає її єдиний син

Легенда української естради Софія Ротару свого єдиного сина Руслана народила більше 50 років тому. Як зараз виглядає дитина артистки, чим займається і живе?

Злата Огнєвіч показала обручку на безіменному пальці та засвітила чоловіка: на свята не залишилася сама

Знаменита українська співачка Злата Огнєвіч вразила мережу свіжим кадром, на якому постала поруч з таємним чоловіком. Артистка також засвітила обручку.

Великдень без мами: Тоня Матвієнко показала, як справляється зі своїм горем – посміхається, але заплющує очі

Відома українська співачка Тоня Матвієнко показала, як пройшов її перший Великдень без мами Ніни Митрофанівни. Зірка постійно посміхалася, але закривала очі.

Молода дружина Віктора Павліка зізналася про зміни у розвитку свого маленького сина: “Ви правильно казали”

На родину Віктора Павліка не рідко сиплеться шквал критики. Дістається навіть його молодшому сину. Але Катерина Репяхова не засмучується та продовжує ділитися маленькими перемогами.

48-річна Наталія Могилевська показала, як виглядає без косметики та укладання: такою її полюбив Валентин

Знаменита українська співачка Наталія Могилевська показала, як виглядає без косметики та укладання. У свої 48 років артистка вилучає свіжість і красу.