Свиняча тушонка: як легко приготувати дома

М'ясо тушонки за цим рецептом виходить ніжним і дуже м'яким, желе — прозорим і смачним. Страва не дуже жирна, а досить збалансована і підходить до інших страв. Спробуємо приготувати?

Рецепт домашньої тушонки 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 2 кілограми свинини  
  • 100 грамів свинячого сала  
  • 25 грамів повареної солі  
  • 8 шт. духмяного перцю  
  • 4 лаврових листи  
Тушонка

Ретельно промийте м’якоть свинини. Обсушіть за допомогою паперових рушників і наріжте досить великими шматками (приблизно розміром з абрикос). Візьміть глибоку ємність і складіть м’ясо.  

Візьміть свиняче сало і додайте до м’яса. До того ж, якщо м’ясо не дуже жирне, то сало просто необхідне. Наріжте сало дрібними кусочками і обов’язково видаліть шкірку — вона не потрібна. Альтернативний варіант: додати сало не відразу до м’яса, а витопити жир, яким згодом залити готову свинячу тушонку. Кожен може обрати варіант до душі. Але з першим буде швидше.  

До ємності з м’ясом і салом додайте сіль. Можете додати трішки більше зазначеної кількості, тоді смак її буде більш вираженим. Але спирайтесь на власний смак. Добре перемішайте суміш, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілились.  

Займемось тарою, у якій будемо зберігати домашню свинячу тушонку. Краще використовувати скляні банки ємністю 500 мл. Їх можна пропарити в мікрохвильовій печі і прокип’ятити кришки на плиті. Перед цим ретельно вимийте їх содовим розчином. Налийте трішки води і відправте в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Потім на дно банки покладіть по лавровому листку (великих вистачить і половини) і по 2 горошини запашного перцю. Розкладіть начинку, щільно притискаючи шматочки. Потім перекладіть у велику каструлю, застеливши дно рушником. Залийте банки холодною водою і закрийте кришками не до кінця. Переставте каструлю на плиту і доведіть воду до кипіння.

Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і готуйте ще 5 годин. Перевіряйте рівень води і за необхідністю доливайте. Потім дістаньте банки, дайте охолонути до кімнатної температури і відправте в холодильник на зберігання.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.