Вимушеним переселенцям, які покинули рідні домівки через війну, держава виплатить 2000 гривень: як отримати гроші

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував, що кожному українцю, який покинув рідну домівку через бойові дії, держава виплатить грошову компенсацію.

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України мільйони людей були вимушені покинути рідні домівки, щоб зберегти життя. Вже більше трьох мільйонів українців виїхали закордон, найбільше наших громадян зараз проживають у Польщі. Держава вирішила виплатити кожному вимушеному переселенцю по 2000 гривень на дорослу людину і по 3000 гривень на кожну дитину – про це розповів прем’єр Денис Шмигаль.

Отримати кошти можна буде без зайвої бюрократії на картку вашого банку через додаток “Дія”, залишивши відповідну заявку, форма для якої з’явиться згодом наприкінці березня.

“Просто, через “Дію”, на картку в банку. Без зайвих паперів. Без бюрократії. Всім, хто переїхав з районів активних бойових дій”, – зазначив Шмигаль.

Денис Шмигаль анонсував виплати переселенцям
Денис Шмигаль анонсував виплати переселенцям

За словами прем’єра України, ці виплати здійснюватимуться у рамках програми допомоги українцям, яку анонсував президент Володимир Зеленський.

Додамо, що понад три мільйони людей зараз стали вимушеними переселенцями, але не покинули територію України. Для переїзду більшість людей обирають зараз західні регіони України, де тут їм надають житло, їжу та гуманітарну допомогу.

Переселенці отримають 2000 гривень від держави
Переселенці отримають 2000 гривень від держави

Зазначимо, що через львівський залізничний вокзал щодня проходить понад 60 тисяч пасажирів. Більшість з них їдуть до Польщі або інших західних міст. Частина переселенців залишається у Львові.

Наразі уряд України щодня намагається організувати зелені коридори з гарячих точок, зокрема з Маріуполя, Харкова, Чернігова, Сум та інших міст, де на сьогодні ведуться активні бойові дії.

Схожі статті

Танцювала балет і стала домогосподаркою: чим не догодила перша дружина Юрія Горбунова, що пішов до Осадчої

Продюсер Юрій Горбунов рідко розповідає про свою колишню родину - дружину, яка була старша на 10 років і приймальню дочки, але якщо запитають, то обов'язково відповідає.

“Ніхто не бачив цього”: Євген Клопотенко зізнався, що порушив правила проєкту “МастерШеф” задля перемоги

Відомий кухар Євген Клопотенко зізнався, на що йому довелося піти заради перемоги у 5 сезоні наймасштабнішого кулінарного проєкту "МастерШеф".

Не все так ідеально: як виглядає волосся Кароль насправді – без перуки та професійної допомоги стилістів

Співачка Тіна Кароль на публіці завжди намагається виглядати ідеально. У цьому їй допомагають стилісти та візажисти. А як виглядає зірка, коли професіоналів поряд немає?

Наталія Могилевська “ненароком” показала свою розкішну автівку: джип ціною в нову квартирку (ФОТО)

Співачка Наталія Могилевська похвалилася своєю елітною дорогою машиною, яка за останній рік об'їздила тисячі кілометрів бездоріжжям - горами та путівцями.

Це ще не межа: мама Дана Балана вразила новими “талантами” і виглядом. Їй 66 років, а як дівчинка-підліток

Мама молдавського співака Дана Балана, якій виповнилося 66 років, вразила своєю фізичною формою і не лише. Чим цього разу здивувала неперевершена Людмила Балан.

Мармурова підлога, мармурові стільці і браві красені позаду: Ольга Сумська показала, як живе у розкошах

Популярна українська актриса Ольга Сумська вирішила оновити інтер'єр своєї квартири, де мешкає з чоловіком Віталієм Борисюком та молодшою дочкою Ганною. Що з цього вийшло.