Друг показав, яку красу робить з мандаринової шкірки. Тепер я її теж не викидаю

Чого тільки не робив мій татко з мандаринових шкірок – смачні цукати, приправи до страв та кондитерських виробів, використовував як розпалювач у сауні, як відлякувач молі у шафі і навіть рятував ними сходові клітки від приблудних котиків, а ось до такого не додумався. Тільки гляньте.

Виявляється, з тієї ж мандаринової шкірки ще можна зробити чудовий стильний настроєвий новорічний декор. Щоправда, доведеться трохи повозитися, але воно того варте.

Найперше, для цього потрібно акуратно, не покромсавши, зняти з мандарина шкірку.

Не будьте такі самовпевнені, бо це не завжди легка справа. З деяких сортів мандаринів шкірка не знімається суцільним кожухом. Але у процесі, практикуючи, ви зрозумієте, які мандарини для цього підходять найкраще.

Якщо вам це вдалося, то я вас вітаю.

Далі зі шкірок, за допомогою металевих формочок для вирізування тіста або наперед заготованих картонних викройок у вигляді зірочок, квіточок, ялинки, сердечок, треба вирізати фігуки.

Акуратно великою голкою протягнути у фігурку нитку і підвісити за нитку для висихання.

Після того як заготовки висохнуть, ними можна прикрасити будь-що  − люстру, робочий стіл, створити новорічну ікебану для кухонного столу і навіть оригінальну натуральну гірлянду на ялинку.

Пробуйте! Дерзайте!  Творіть!

Схожі статті

Ольга Фреймут показала доньку, яку Сергій Притула визнав своєю дитиною: вже доросла, і протилежність мами

Відома українська телеведуча Ольга Фреймут багато років не показувала публіці свою дочку Злату. Але цікаво, що колись Сергій Притула визнав над дівчинкою батьківство.

Були сім’єю, зараз уникають згадувати одне одного: як виглядає зять Ольги Сумської, якого вона обожнювала

Знаменита українська акторка Ольга Сумська колись з гордістю говорила про свого зятя Володимира Яглича, але тепер настали абсолютно інші часи.

52-річний Ектор Хіменес-Браво поголив бороду і залишив собі вуса як у Орландо Блума: “Тільки чесно, як вам?”

Відомий український кулінар Ектор Хіменес-Браво вразив мережу кардинальними змінами у своїй зовнішності. Як зараз виглядає популярний ресторатор?

У шовковій сукні і на останніх термінах: Настя Каменських показала великий живіт – в очікуванні первістка

Знаменита українська співачка Настя Каменських заінтригувала мережу новими кадрами, які з'явилися у її блозі. На цей раз мова йде саме про вагітність.

Екс-дружина Дзідзьо знову одягла білу сукню і розповіла про важливу подію: Славія вирішила спробувати ще раз

Популярна українська співачка Славія та колишня дружина Михайла Хоми вийшла на зв'язок та показала, як виглядає у білосніжній сукні. Що відбувається?

Наступають на ті самі граблі: Вова Остапчук, Сніжана Бабкіна, Оля Полякова мають проблеми звичайних людей

Життя знаменитостей аж ніяк не є бездоганним, як може здаватись багатьом користувачам мережі. З якими труднощами в особистому житті довелось стикнутись Остапчуку, Бабкіній та Поляковій?