Церковне свято 8 липня: що можна і не можна робити на день пам’яті преподобної Февронії — традиції, прикмети

Православне церковне свято діви Февронії вважається жіночим. Сьогодні варто просити Всевишнього про здоров'я та багате потомство для родини.

Церковне свято 8 липня присвячено святій діві Февронії, яка все своє життя була вірна своєму чоловікові Петру. За церковним каноном їх вважають покровителями шлюбу та родинного щастя. Преподобну вважають символом вірності і кохання. За життя вона обрала благородне заняття: цікавилася цілющими травами та лікувала людей.

8 липня - Петра і Февронії
Церковне свято 8 липня: що можна і не можна робити

Про що просити Господа на православне свято 8 липня?

Так, як цей день присвячено Февронії, то варто просити Всевишнього про щасливі стосунки та, звісно, про гарне самопочуття. Цікаво, що попри заборону одружуватися у піст, сьогодні можна грати весілля. А свій ранок слід почати з такої молитви:

Святе подружжя праведне, Петро і Февронія благочестиві, благаючі за кожного стражденного та того, хто допомоги Господньої потребує! Відведіть від дому мого смуток, розбрат та чвари, збережіть шлюб мій, Господом благословенний, повсякчас і на віки віків. Як ви в світі та злагоді жили, так і я з чоловіком хочу жити, Отцю нашому служити, настанови Його виконувати, Царство Його пізнати. На милість вашу уповаю всім серцем та на молитви ваші про сім’ю мою Господу Всевишньому. Не покиньте нас, подружжя (імена), в печалі, не залишайте в радості. Благословіть на життя сімейне праведне та Господу Богу угодне. Во ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Нагадаємо, що на церковне свято 8 липня можна вітати своїх близьких з іменинами. День Ангела святкують: Віргінія, Давид, Дементій (Дометія), Денис, Євтропія, Єфросинія (Єфросинія), Ізабелла, Костянтин, Леоніда, Лівія, Петро, Прокопій, Симон (Симеон), Февронія, Федір, Феодора.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.