Аджика без оцту з помідорів та перцю: що може бути смачніше за домашню аджику до шашлику

Аджика без оцту — мрія усіх домогосподарок. Зробити смачний, а головне корисний соус хочуть усі, але необхідно знати важливо секрет приготування цієї страви.

Аджика без оцту — верх майстерності у приготуванні консервації на зиму. Як відомо, цей соус полюбляють усі, адже він бездоганно пасує до м’яса, зокрема шашлику, а також володіє неймовірними смаковими якостями.

Дуже важливо приготувати аджику таким чином, щоб в ній збереглася і кислинка, і солодкість, і помірна гострота. Оцет зазвичай додають задля кращих властивостей консервації. Однак є можливість обійти класичний рецепт та зробити аджику більш натуральною та корисною.

Інгредієнти

  • Помідори — 5 кілограмів
  • Солодкий перець — 1 кілограм
  • Гострий перець — 16 штук
  • Часник — 500 гпасії
  • Олія соняшникова — 500 мілілітрів
  • Сіль — повна столова ложка

Аджика без оцту з помідорів та перцю

Для початку абсолютно усі овочі необхідно вимити та почистити. Зокрема, солодкий перець позбавляємо плодоніжки та насіння. Гострий перець достатньо позбавити тільки плодоніжки.

Аджика без оцту з помідорів та перцю

Усі наші овочі нарізаємо та відправляємо їх у м’ясорубку, щоб вийшла густа маса. Однак часник не додаємо, а лише підготуємо його, щоб додати у кінці. Тобто його необхідно почистити та подрібнити ножем чи пресом для часнику.

Аджика без оцту з помідорів та перцю

Після цього усі овочі відправляємо в каструлю та проварюємо 15-20 хвилин. Після цього додаємо солі та олії. І лише потім насипаємо часника.

Аджика без оцту з помідорів та перцю

Півлітрові банки заздалегідь стерилізуємо, а потім ще гарячий соус розливаємо по банках. Закручуємо нашу аджику, перевертаємо банки і залишаємо на 2 дні. Аджика має бути накрита ковдрою.

Аджика без оцту з помідорів та перцю

Після цього, банки можна відправляти у сухе та темне місце. Аджика виходить неймовірно смачною, ароматною, а головне не містить оцту.

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.