23 серпня: церковне свято, погода на день, що можна і не можна робити сьогодні

23 серпня: церковне свято мученика Лаврентія. Дізнайтесь, як вшанувати пам'ять Святого, який віддав своє життя за віру в Господа, та чого не можна робити в цей день.

Церковний календар на 23 серпня нагадує нам, що сьогодні Православна церква вшановує пам’ять архідиякона Лаврентія Римського. Святий Лаврентій був одним із ранньохристиянських мучеників, що жив у III сторіччі. Він вів угодне Богу життя та допомагав бідним. За свою віру Лаврентій був ув’язнений, але й у в’язниці творив чудеса і зцілював людей. Святий був жорстоко страчений за відмову вклонитися язичницьким богам.

23 серпня: церковне свято. Що можна і не можна робити

23 серпня: церковне свято

Якщо цього дня гуляє сильний вітер, на рибалку йти не можна — улову не буде. Купатися в водоймах також не радять. Рекомендується нікому сторонньому не дозволяти торкатися вашої подушки, бо можна підхопити пристріт. Є ще повір’я, що якою була погода в цей день, такою буде й осінь. Вшанувати пам’ять святого мученика Лаврентія можна молитвою.

23 серпня: церковне свято. Як правильно молитися?

23 серпня: церковне свято

У Святого Лаврентія зазвичай просять здоров’я, захисту від вроків, допомоги при хворобах очей та сліпоті. Якщо ви хочете попросити за себе чи своїх рідних, свій день можна почати з такої молитви:

“О, пресвятий і предивний стратотерпчий за Христів, архідиякона Лаврентія! Вихваляюче віру і страждання твоя, шануємо перемогу і вінценосне проходження твоє через палаюче вугілля від темряви віку цього до світла невечірньому Престолу Величності Божого, тим же молимо ти: Які древлі притікали з вірою до покрови твої покров твій, і у хворобі й печалі наших заступників нам нехай будеш: і як від сліпоти тілесних очей Кріскентіана пропозицією рук зцілив Ти, так і зцілиш твоїм предстанням у Престолу Божого і нашу душевну сліпоту; Зглянься на розслаблення наше тілесне і душевне, і зміцни нас бадьорістю проти ворога наших видимих ​​і невидимих, що гніють нас напастями.

Та твоєю, допоможу дорогу малочасне життя сея минуле, непереможений і від бід і скорбот і всякого лютого становища, досягнемо неприступні слави величності Божого, де чекаючи, молися з відвагою за люди, що вдаються з вірою до тебе й оспівують вояки дива. Амінь”

Нагадаємо, що у свято 23 серпня радиться привітати з іменинами: Лаврентія, Романа, В’ячеслава, Лавра, Панаса, Саву та Фелікса.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.