Рецепт сала в розсолі за 5 хвилин

Ароматна, м'яка та неймовірна ніжна закуска із сала не залишить вас байдужим. Не вірите? Приготуйте її прямо зараз і переконайте самі.

Рецепт сала в розсолі 

Для приготування візьміть інгредієнти: 

  • 1,5 кілограмів сала 
  • 12 зубчиків часнику 
  • 1 літрів води 
  • 8 столові ложки солі 
  • 4 лаврових листки 
  • Перець горошком 
  • Перець духмяний 
Сало

Готуємо розсол. Налийте  воду в каструлю і додайте сіль, перець горошком, духмяний перець та лаврові листи. Поставте каструлю на плиту і доведіть масу до кипіння. Після цього готуйте ще 4 хвилини. Потім зніміть з вогню і відставте в сторону, щоб маса трішки охолола.  

Тим часом візьміть добре м’ясисте сало. З такого шматка виходить смачніша закуска. Ретельно промийте його і висушіть за допомогою паперових кухонних рушників. Наріжте сало невеликими шматками. Очистіть і розріжте на дольки часник.  

Візьміть суху і чисту банку та перекладіть сюди трішки часнику. Після цього шарами викладіть шматочки сала. Намагайте це робити шрікою вниз. Потім знову додайте часник і продовжуйте викладати шматочки сала. Дійшовши до верху банки, викладіть зверху часник і залийте охолодженим розсолом. Перець та лаврові листи можна додати в банку. Потім щільно закрийте банку і залиште її при кімнатній температури на дві доби. Після цього відправте в холодильник ще на дві доби. Тепер можна подавати неймовірно смачне мариноване сало до столу. Не забудьте перед цим просушити сало паперовими серветками. Для подальшого зберігання сало достатньо загорнути в фольгу і відправити в морозилку. Маринад можна вилити.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.