Свята великомучениця Варвара: про що просити і коли допомагає?

Дуже шанована у православ'ї Свята великомучениця Варвара займає чільне місце у пантеоні святих, до яких моляться у надії, коли вже всі засоби випробувані і нічого не допомагає. Майже у кожній християнській родині є ікона святої Варвари. У чому є заступницею і коли до неї моляться?

До святої великомучениці Варвари найперше звертаються за захистом від раптової несподіваної смерті, у часі спокуси марності життя, коли людина відчуває депресію, апатію і смуток.

Також свята вважається покровителькою жінок і помічницею у різних «жіночих справах». Йдеться про щасливе зачаття дитини, вдалий перебіг пологів, щасливе заміжжя. Також до св. Варвари моляться матері за здоров’я і добру долю для своїх дітей.

Молитва до святої великомучениці Варвари

Премудра i всехвальна, свята великомученице Христова Варваро!

Блаженна ти, бо надземну мудрiсть Божу не плoть i кpoв вiдкрили тобi, але Сам Бог Отець Небесний, Котрий тебе заради вiри  − полишену, вигнaну i вбuтy − як Свою улюблену доньку прийяв.

Блаженна ти, з Христом Сином Божим заручена дiво; Йому єдиному бажаючи красу свою віддати,ти прикрасила себе стражданнями, рaнaми тiла i поклала голову свою за Нього: i так, як вiрна дружина з Христом духом i тiлом з’єдналася.

Блаженна ти, бо Святий Дух на тобi спочив, Котрим духовно про духовне навчилася мислити i, Єдиного Бога Духа пiзнавши, поклонятися стала.

Святу Тройцю, що Її своїм життям i смepтю проповідувала i стpажданням прославила, випроси за мене, заступнице моя, допоможи мені, як у подорожi життя, так i перед вiдходом зi свiту i коли пвдступить до мене сон смеpті, – торкнися тмене, як колись ангел Iллi, промовляючи: пiдiймися, їж i пий — щоб укрiплений(а) благодаттю Таїн Божественного Тiла i Кpoви перейшов(ла) я далекий шлях смepти аж до Гори Небесної. І там, Кого ти через три вiкна лазнi перше вiрою в Бога Тройцю побачила, Того разом з тобою лицем до лиця нехай удостоюся бачити i славити Його нескiнченнi вiки.

Амiнь.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.

Молитва за зцілення хворих дітей від усіх недуг до Ісуса, Богородиці та Матрони Московської

Хвороба ніколи не обіцяє нічого хорошого, а особливо важко, коли хворіє дитина. У такі моменти не опустити руки допоможе молитва.

Молитва матерям і дружинам за здоров’я воїнів, що хоробро захищають Україну. Господи, вбережи наших героїв

Ні для кого не секрет, що українські військові щоденно захищають країну на Донбасі. Підтримаємо їх добрим словом та молитвою.

Радуниця 2021: традиції поминального вівторка, що не можна робити в цей день та як поминати покійних

Радуницю завжди відзначають у вівторок другого тижня після одного з найбільших православних свят — Великодня. У 2021 році цей день припадає на 11 травня.