Олександр Педан зізнався, що його ледве не вигнали з телебачення через російську: Притула і Фреймут допомогли

Відомий український телеведучий Олександр Педан вперше розповів про те, що ледь не залишився без роботи на телебаченні через російську мову. Усі деталі в нашій статті.

Відомий український телеведучий Олександр Педан вже давно тішить своїх глядачів ідеальною українською мовою. Втім, після початку повномасштабної війни в Україні мовне питання набуло нових відтінків. Зокрема, деякі публічні особистості відмовляються переходити на державну, аргументуючи свою позицію тим, що не здатні вивчити її досконало.

Олександр Педан зізнався, що його ледве не вигнали з телебачення

Олександр Педан
Олександр Педан зізнався, що його ледве не вигнали з телебачення

Олександр Педан має свою думку щодо цієї проблеми і вирішив публічно поділитися нею з усіма. Так, зірка пригадав, як ледь не втратив роботу на українському телебаченні через те, що розмовляв російською мовою.

Виклик, який кинула йому доля його не злякав, і в короткий проміжок часу він важко попрацював над собою, щоб постати перед глядачами людиною, яка володіє солов’їною.

“Я був ведучим “Comedy Club Україна”. На самому старті цього проекту. Продюсер сказав: “Все нормально, окрім цього хлопчика, який не знає української”. Я взяв і вивчив мову! Було важко. Потім був “Підйом” з україномовними Притулою і Фреймут. Це нелегко, але потрібно!”, – сказав Педан “Новому каналу”.

А тому у неможливість вивчити українську Олександр не вірить, і закликає знаменитостей переходити на неї навіть у випадку, якщо не виходить говорити ідеально. Мовляв, краще погано говорити, ніж взагалі відмовитися цієї ідеї.

Пригадав Педан і свій досвід роботи з Ольгою Фреймут та Сергієм Притулою, адже украінська мова обидвох — бездоганна. Зірка зізнався, що ця співпраця стала для нього безцінною лінгвістичною подорожжю.

Схожі статті